Italië - Puglia, waan je in echte Italiaanse sferen.

Brenda Stegman - van Ee on 09 June 2017

Deel dit:

Al vroeg in de morgen vliegen wij met Transavia naar Bari, de luchthaven voor het mooie Italiaanse Puglia. (oftewel de hak van de laars) Een stukje Italië waar nog geen massa toerisme heerst en je helemaal kan opgaan in het echte Italiaanse sfeertje.

Na een goede vlucht worden wij bij aankomst al opgewacht door onze prive chauffeur. Vanuit de luchthaven rijden wij richting Alberobello, een leuk historisch centrum met UNESCO werelderfgoed. Alberobello is vooral bekend vanwege de vele trulli huisjes die er staan. Deze ronde stenen huisjes met een puntdak staan ook wel bekend als “liefdeshuisjes. Echt de moeite waard om rond te kijken of een kleine stadstour te doen met een gids.

Na de overheerlijke Italiaanse lunch bij restaurant “Ill Terminal” vertrekken we richting Conversano. Wederom een echt historisch centrum.

Nu we dan toch in echte Italiaanse sferen zijn gaan we ook koken met “di Italiaanse mama” Hoe leuk is dat, ruim 4 uur lang kookles krijgen en de kneepjes van de echte Italiaanse pasta onder de knie krijgen. Na het voorbereiden en maken hoort daar uiteraard ook het proeven bij onder het genot van een goede Italiaanse streek wijn.

Puglia heeft zoveel te zien. Neem de plaatsen Locorotondo, Fasana, Ostuni, Polignano en het typisch historische stadscentrum van Bari eens met het Svevo Castle. Allen ieder uniek met een eigen verhaal.

Ik vertel u er graag over of stel een mooie reis voor u samen.

Op net 2 uurtjes vliegen vanaf Amsterdam volledig in Italiaanse sferen.

Van pure eenvoud tot extreem luxe, alles is er te vinden. Meer weten over deze bestemming?

Neem contact met mij op via: Email: brenda@travelcounsellors.nl of bel op: 0320-218071

Ciao, tot gauw! Brenda

Deel dit:

Terug Naar Boven