Noord-Thailand, Phuket en Kao Lak

Brenda Stegman - van Ee on 27 April 2002

Deel dit:

THAILAND ...... 1 VAN DE LANDEN DIE MIJN HART HEEFT GESTOLEN!

Na een lange maar comfortabele vlucht met China Airlines komen wij aan in Bangkok. Vanuit hier zullen wij een deel van de Noord-Thailand rondreis maken met vervolgens een "verlenging" in Phuket en Kao Lak.

Mijn eerste indruk bij aankomst op Bangkok is WOW wat een drukte en wat is het hier heet! Snel worden we naar onze 1e accommodatie gebracht om ons op te frissen en te verkleden. Vanwege ons verkorte reisprogramma gaan we vervolgens meteen door en starten met een stadstour en een bezoek aan het Grand Palace en de tempel gevolgt door een boottocht over de "klongs" oftewel de kanalen van Bangkok. De Grand Palace, een prachtige omgeving met veel goud kenmerkt zich door de vele Pra's, de Temple of the Emerald of buddha, The Royal Pantheon en zoveel meer. Zeker een MUST om te zien!

Lopend of fietsend door de stad van Bangkok zal u uw ogen uitkijken. De rijkdom en het goud maar toch ook de armoede aan de buitenzijde van de stad. De Floating market of de nachtmarkt Patpong zijn dingen die u bijna niet zou mogen overslaan.

De volgende morgen vertrekken wij al vroeg naar Kanchanaburi met het Jeath museum en vervolgens "the Bridge over the river Kwai". Het museum ter nagedachtenis aan de overleden krijgsgevangenen en "The Bridge..... u kent hem vast wel! Met de trein over het spoor vervolgen wij onze route naar het overnachtingshotel RIVER KWAI RESOTEL.

De volgende dag vervolgen wij onze route naar Kamphaeng Phet, onderweg komen wij langs de stad Sunphanburi. Hier bekijken wij o.a. Don Chedi. Na een heerlijke thaise lunch aan de Chao Praya rivier rijden wij door naar Kamphaeng Phet met in de buitenwijk de tempel Wat Phra Kaeo.

De dag erna vervolgen wij onze reis richting Sukothai voor een bezoek aan het historische park aldaar. Ook hier komen wij vele jonge monniken tegen die daar worden geschoold. Hierna vervolgen we onze weg naar Lampang waar we de Lampang River Lodge hotel bezoeken met aansluitend een lunch. Na de lunch rijden wij door naar Chang Mai. 's Avonds hebben wij het genoegen een "kantoke diner" te nuttigen. Ontzettend leuk om mee te maken. Een diner met gerechten uit de streek en zang en dans van de lokale bevolking.

Na de nachtrust vertrekken wij naar het trainingskamp voor olifanten in Mae Saa Valley. Hier worden wij rond geleid en maken "kennis" met de levenswijze en dagindeling van de olifanten en hun verzorgers. In de middag bezoeken we de berg met het gelijknamige klooster "Doi Suthep" deze bevindt zich op een hoogte van 1058m en heeft een prachtig uitzicht. De befaamde NAGA (mythische slang) - trap met 300 treden leidt de weg naar de ingang. (u kunt ook met een lift)

Na een groot en belangrijk deel van de Noord-Thailand rondreis te hebben gezien vliegen wij met een binnenlandse vlucht vanuit Chang-Mai naar Phuket vanwaar wij doorgaan naar KAO LAK. Een uniek gebied waar de nadruk ligt op rust en natuur. Zo kunt u hier per Olifant een tocht door de Jungle van het National Park maken of tijdens een excursie op zoek gaan naar de unieke walvishaai.

Wij zelf overnachten in het prachtige Kao Lak resort. Een oase van rust en luxe direct aan zee. De volgende dag nemen wij na een Olifanten riding door de Jungle een time out en genieten van al het moois wat we tijdens deze reis hebben mogen aanschouwen.

Na een vlucht terug vanuit Phuket via Bangkok naar Amsterdam nemen we al deze herinneringen mee. Een drukke maar voldane reis die ik iedereen zal aanraden die Thailand wil gaan bezoeken.

Neem voor meer informatie of het boeken van deze geweldige trip contact op met mij via Brenda@travelcounsellors.nl ik help u graag verder!

Deel dit:

Terug Naar Boven