Wintersport Livigno, Italië

Brenda Stegman - van Ee on 22 February 2014

Deel dit:

Livigno een heerlijke winterbestemming in de Italiaanse alpen!

Livigno ligt op een hoogte van 1816 meter tussen de nationale parken van de Stelvio en het Engadin, en is een van de hoogste oorspronkelijke dorpen in de Alpen. Het winterseizoen in Livigno loopt van november tot en met mei, waardoor het zeker in het hoogseizoen een bijzonder sneeuwzekere bestemming is.

Voor het tweede jaar oprij vieren wij onze wintersportvakantie in het heerlijke Italiaanse belastingvrije dorp.

Livigno ligt beschermd tussen twee hoge bergketens in en heeft daardoor een droog en uitzonderlijk zonnig klimaat, het kan er in de winter wel behoorlijk koud worden. Het dal bestaat uit twee zijden, de Carosello-flank en de Mottolino-flank die worden gescheiden door een weg. De skischolen bevinden zich voornamelijk aan de Mottolino kant.

Het skigebied van Livigno heeft circa 115 kilometer aan pistes en circa 32 liften. Wanneer je naar het Carosello deel gaat zal je rond de 2797 meter hoogte zitten.

Wanneer je het Mottolino en het Carosello deel hebt ligt het dorpje Livingo eigenlijk in het midden. De skigebieden zijn dus niet d.m.v. liften met elkaar verbonden maar er is wel een heel goed gratis bussysteem welke de beide skigebieden met elkaar verbind.

Het grote voordeel aan het dorp Livingo vind ik toch wel dat alles zich (wanneer ik praat vanuit de Mottolino kant) vanaf 1 punt af speelt. Hier voor de hotels en appartementen bevinden zich de skischolen, beginners liften en gondels door naar het hoger gelegen deel. Ook niet skiërs kunnen zich prima vermaken in Livigno. Met het dorpje met de gezellige winkeltjes, supermarkt, restaurantjes en terrassen is er voor ieder wat wilt.

Het echte aprés ski zoals bijvoorbeeld in de grote plaatsen in Oostenrijk zal je hier niet vinden. Wel zijn er enkele ski bars en een discotheek voor degene die dit wel opzoeken. Heel langzaam aan zie je wel dat de bars er wat op in willen spelen.

Al met al is Livigno een geweldige bestemming voor diverse ski en snowboard niveaus maar vooral ook voor families en/of vrienden groepen met kinderen.

Meer weten of interesse in een heerlijk wintersport vakantie in Italië?

Neem vrijblijvend contact met mij op!

brenda@travelcounsellors.nl Tel: 0320-218071

Deel dit:

Terug Naar Boven