Samos

Britt Gouw op 06 September 2022
Samos!

Een eiland die veel meer aandacht verdiend dan dat het nu krijgt. Dit jaar hebben we eens Samos bezocht in september. Een prachtige tijd om volop te genieten van zinderende zonsondergangen en een volle maan. Het was echt genieten van dit fenomeen, tijdens een heerlijk diner aan het water.

Hoewel we dit jaar ook de bekende plekken hebben bezocht zoals Pythagorio, Kokkari en Samos-Stad, hebben we ook mooie stranden toegevoegd aan ons favorietenlijstje. Ga jezelf verwonderen bij stranden als Mourtiá Beach, Kaladakia Beach, Livadaki Beach, hetgeen ik persoonlijk een van de meest paradijselijke plekken van Samos vind. De weg er naar toe is al een groot avontuur en het is dan ook zeker een aanrader om een auto te huren om deze goddelijke plekjes te bezoeken. Openbaar vervoer is op Samos wel aanwezig, maar met een gehuurde auto, motor of scooter kom je op de mooiste uithoeken van dit groene bergachtige eiland.

Een bezoekje aan Psili Amos is absoluut de moeite waard. Dit strand is erg fijn voor mensen die zich prettiger voelen bij een zandstrand, oftewel geen dikke keien of grove stenen. De waterschoenen kunnen op dit strand in je beachtas blijven. Als je vertier zoekt qua sportieve activiteiten dan kun je op Samos ook goed terecht. Er zijn wandelroutes door de bossen. Ook voor sportieve fietsers zoals mountainbikers is Samos zeer geschikt. Wegen zijn relatief goed begaanbaar. Het is heel mooi om op een boot te varen, waarvan de kapitein je de schitterendste plekjes laat zien en je later verrast met een heerlijk diner op een privé strandje. Zeker tegen een redelijke prijs vonden wij. Het is raadzaam om zo’n dagje uit van te voren te reserveren bij de kapitein. Op de bonnefooi kán natuurlijk altijd, maar je bent dan niet zeker of je wel mee kunt. Aan de kade van Pythagorio liggen legio aan bootjes die je een mooie dag kunnen bezorgen.

Nu we dit jaar voor de 5e keer dit eiland in de Egeïsche zee hebben bezocht kunnen we gerust concluderen dat er voor iedereen wat wils is en dat er steeds weer nieuwe dingen te ontdekken zijn. Ontzettend genoten.