Lefkas en Parga

Carla Delis on 11 November 2013

Deel dit:

Lefkas en Parga

Het eiland Lefkas kenmerkt zich door groene binnenlanden en prachtige stranden en is d.m.v. een brug verbonden met het vaste land wat vooral mogelijkheden biedt om met een huurauto vanuit Lefkas het prachtige Parga op het vasteland te bezoeken. Wij vonden dat geweldig!

Lefkas is een mooi groen eiland met steile rotspartijen aan de westkust. Hier vind je de mooiste stranden van Griekenland en door de steile hellingen zijn de uitzichten adembenemend. Bekende stranden zijn die van Porto Katsiki, Pefkoulia,Egremni en Agios Nikitas. Vooral Porto Katsiki is adembenemend ! Huur een auto want de westkust is een aaneenschakeling van prachtige stranden. Ga je van de kust af het binnenland in dan geniet je van indrukwekkende uitzichten en hoogteverschillen.

De belangrijkste badplaats is Nidri aan de oostkust met vele tavernes, restaurants, barretjes en winkeltjes. In de zomermaanden is het hier gezellig druk met toeristen, maar ook veel zeilboten die de haven aandoen. Wij vonden een heerlijk hotel waarbij ieder die een kamer boekt gratis de beschikking hebben over een eigen 15 pk motorbootje. Iedere dag hebben we de koelbox ingeladen en hebben we prachtige (prive )baaitjes opgezocht en aangelegd bij andere eilandjes als bv. Meganissi. Wat een luxe ervaring! Je eigen boot en vaak je eigen baai en onderweg bij een strandje aanleggen om te genieten van een heerlijke Griekse lunch Op Lefkas zijn ook prachtige wandelingen te maken. Wij hebben genoten van de wandeling naar de watervallen bij Nidri. Wat een prachtige natuur en wat een uitzicht!

Ook de zuidkust met plaatsen als Poros, Sivota en Vassiliki is de moeite waard. Vassiliki is zeer bekend onder de surfers. Ook het intieme Dessimi Beach bij Vlicho vond ik een aanrader.

Wat ik zeker wil noemen is het heerlijke eten in de vele restaurants en tavernes waar echt pareltjes bij zitten... En dat voor ongelooflijke prijzen.

Vanuit Lefkas zijn wij in 2,5 uur naar Parga op het vasteland gereden.

Parga is een pittoresk stadje, heel gemoedelijk en sfeervol. Parga ligt tegen een kleine berghelling en het uitzicht van boven naar de heuvels is magisch. De terrasjes zijn gezellig en er zijn veel kleine, leuke winkeltjes en smalle steegjes. Overal zijn karakteristieke Venetiaanse huizen. Het achterland is groen. Parga biedt 's avonds gezelligheid, overdag kun je verschillende mooie stranden opzoeken of de natuur en cultuur in het binnenland bekijken; bijvoorbeeld de mooie Zagoria-streek in de bergen van Epirus. De plaatselijke bevolking is zeer gastvrij!

Na 3 dagen Parga zijn wij weer teruggereden naar ons heerlijke hotel op Lefkas en hebben nog 2 dagen genoten van "ons" bootje, de vriendelijke mensen, de prachtige natuur en het smaakvolle Griekse eten.

Efcharisto Lefkas Andio!

Deel dit:

Terug Naar Boven