Voorjaar op relaxed Ibiza

Chantal Doldersum op 23 January 2019
In april 2018 mocht ik naar Ibiza. Als promotie voor de vlucht vanaf Eelde, mag ik al voor de eerste vlucht kennis maken met dit mooie eiland. Hoe? Nou door op dinsdag heen te vliegen vanaf Rotterdam.

Rotterdam is een mooi klein en overzichtelijk vliegveld, zelfs nu ze er aan het verbouwen zijn. Alles gaat goed, zowel op het vliegveld als tijdens de vlucht en ook op het vliegveld van Ibiza loopt het allemaal vlot door. We zijn al snel bij het hotel.

De komende dagen verblijven we in het Grand Palladium White Island Resort in Playa d’en Bossa. Het is laat als we aankomen, maar de eerste indruk is goed. Alles ziet er netjes en nieuw uit. Deze eerste avond doen we nog een drankje aan de bar en dan gaan we slapen.

Vanaf 8.00 kunnen we ontbijten, dat doen we vandaag ook gelijk. Zo kunnen we op tijd bij de presentatie zijn. Het ontbijt is goed en gevarieerd. We eten snel en gaan dan naar de presentatie van Thomas Cook, Ibiza Turismo en Palladium Hotels. Na de presentatie gaan we snel omkleden en op naar het zwembad! Even lekker het water in en daarna opdrogen in het zonnetje. Aan het begin van de middag nemen we de bus naar Ibiza-Stad, daar kunnen we om 13.00 onze huurauto ophalen. Met de auto rijden we eerst naar naar Sant Antoni. We lunchen bij Rita’s Cantina, een mooi plekje aan de haven. Daarna lopen we een stukje het stadje door, het blijkt niet veel meer te zijn dan toeristenwinkeltjes, supermarktjes, restaurants en barretjes. Wat gebouwen betreft is het met name hoogbouw en nu is het er mooi rustig maar in de zomer is dit de hotspot van feestende Engelsen. Vanaf Sant Antoni rijden we richting het zuiden, hier ligt nog een prachtig strandje, Cala d’Hort. Het plaatsje is niet veel meer dan hotels, restaurantjes en een beachbar, maar het strand ligt mooi tussen rotsen met uitzicht op een klein eilandje. Vanaf hier rijden we aan het einde van de middag terug naar het hotel. Tijd voor een drankje en een duik in het zwembad. In de avond eten we in het buffetrestaurant van het hotel. Daarna lopen we nog een rondje en drinken we nog wat bij de bar.

Op donderdag gaan we na het ontbijt nog even aan het werk, ook tijdens onze eigen reis helpen we onze klanten uiteraard gewoon. Daarna stappen we weer in ons autootje. Deze keer rijden we richting het noorden, onze eerste stop is Santa Eulària. Het is een gezellig kuststadje met vooral laagbouw en een mooi lang strand. We lunchen bij een Italiaans restaurant; het is lekker, ziet er leuk uit en is niet duur. Na het eten lopen we via de haven terug naar de parkeerplaats. Daarna rijden we verder naar Figueral, Cala de Sant Vincent en Portinatx. Allemaal kleine toeristische plaatsjes met voornamelijk hotels, maar ook allemaal met leuke strandjes en baaitjes tussen de rotsen. Een van de mooiste weggetjes op het eiland is die van Cala de Sant Vincent naar Portinatx, je rijdt hier tussen mooie natuur en met af en toe prachtige uitzichten. Zeker de moeite waard! Aan het einde van de middag rijden we via Sant Joan terug naar het hotel, daar werken we nog even op de laptops. Daarna is het tijd voor een drankje en wat eten. Dat doen we vandaag in de sportsbar. Geen buffet en niet nodig om te reserveren. Ideaal! In de avond kletsen we nog even met een paar kennissen aan de bar en zo is ook deze dag alweer snel voorbij.

Vrijdagochtend rijden we eerst naar Ses Salines, de zoutmeren en het natuurgebied, in het zuiden. We parkeren de auto en lopen dan richting het strand. Het strand aan de westkant is dichter bij de parkeerplaats, wij lopen door het natuurgebied naar het strand aan de oostkant. Vanaf hier kan je zelfs Ibiza stad zien. Op de terugweg stoppen we nog bij de zoutmeren, hier leeft een kolonie flamingo's. We rijden terug naar Ibiza-Stad waar we aan het begin van de middag de auto weer inleveren. Via de haven lopen we naar het centrum van de stad. Wanneer ik in de buurt van een Hard Rock Café ben, moet ik daar naartoe. Ik hoef dus niet te zeggen waar we gaan lunchen deze middag. Lopend over de oude stadsmuur met mooi uitzicht, komen we bij de oude stad Dalt Vila met smalle straatjes en de kathedraal. Kris kras door de stad lopen we naar het busstation. Met de bus zijn we een half uurtje later weer bij het hotel en maken we ons klaar voor een cocktail en een duik in het zwembad. We kletsen nog even met een collega en gaan daarna naar de kamer om wat mails van die dag te antwoorden en ons klaar te maken voor het diner. Dat doen we vandaag weer in het buffetrestaurant. Daarna nog koffie en een drankje in de bar en dan is ook deze dag alweer om.

Zaterdag is onze laatste dag op Ibiza, we blijven deze dag bij het hotel. We slapen eerst een beetje uit, dan douchen en ontbijten. Nog even werken, uitchecken en onze bagage stallen bij de receptie. We mogen de hele dag nog gebruik maken van de faciliteiten dus gaan we lekker naar het zwembad, eerst een duik in het water en daarna in de zon met een drankje. Via het strand lopen we naar het naastgelegen hotel, het Grand Palladium Palace. Het mooie van deze combinatie, is dat je van de faciliteiten van beide hotels gebruik mag maken. Daar waar je in de specialiteiten restaurants moet reserveren voor het diner, hoeft dat voor de lunch niet. We lunchen daarom bij Portofino, het mediterraanse restaurant met uitzicht op zee. Het is in buffetvorm, maar kleinschalig en goed! De paëlla is heerlijk! Mijn dessert (café con hielo en cheesecake) maakt het helemaal af! In de middag zoeken we nog een plekje in de zon en we kunnen nog even douchen bij de gym van Grand Palladium Palace. We drinken nog een koffie bij de lobby-bar en al snel daarna komt de bus voor rijden. Het is maar een heel klein ritje naar het vliegveld en eigenlijk alles gaat vlot. Alleen heeft het vliegtuig wat vertraging. Na een goede vlucht landen we op Eelde. De vertraging is echter zo veel dat bij aankomst alle lichten uit zijn en alles opnieuw opgestart moet worden. Een bijzondere belevenis. Uiteindelijk komen de koffers wel snel op de band en kunnen we naar de mannen die ons staan op te wachten. Op naar huis.

Zelf vond ik Ibiza erg leuk! De oude stad, de leuke badplaatsjes en het groene van het eiland maken het een leuke afwisselende bestemming. Mijn tip: huur een auto en ga het eiland verkennen, het heeft prachtige kleine baaitjes, mooie natuurgebieden en gezellige stadjes. Het handigst is om dit met een auto in je eigen tempo te bekijken.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Ik help je graag!