Genieten in de Emiraten

Chantal Merkx - de Wit on 06 February 2019

Deel dit:

Afgelopen mei ben ik voor de 2e keer naar Dubai mogen afreizen. Wat blijft dit een gave stad! Na een rustige vlucht met Emirates aangekomen in Dubai, vlug de transfer gepakt naar het hotel en ons bedje ingedoken om de volgende dag de Burj Khalifa te gaan bezoeken.

Het bezoeken van de Burj Khalifa is letterlijk een hoogte punt, het uitzicht op 452 meter hoogte is werkelijk fantastisch. Na dit hoogte punt even heerlijk bijgekomen aan het zwembad om de volgde dag in de middag een 4X4 Dessertsafari te gaan maken. Hiermee ga je met een 4x4 door de woestijn, kom je eerst in een mooie oase waar ze een roofvogelshow geven en vervolgen door naar de plek waar je foto’s kunt maken tijdens de zonsondergang. Vanuit deze plek ga je nog een klein stukje door om naar de compound te gaan waar je een heerlijke maaltijd en een fris drankje krijgt.

De dagen daar naar zijn we naar de Grande Mosque en het Louvre geweest. De Grande Mosque is echt een fantastisch mooi gebouw hier kregen we een rondleiding en werd er uitgelegd wat waarvoor was. Vanuit de Grande Mosque zijn we langs een paar mooie fotopunten gereden door naar het Louvre, deze is open sinds 2017.

Ook zijn we het Atlantis waterpark gaan ontdekken, wat een gave glijbanen hebben ze hier! Ook is er een mogelijkheid om hier met dolfijnen te zwemmen. En uiteraard een middag shoppen in de vele malls mag niet ontbreken tijdens je reis naar Dubai.

Vervolgens hebben wij Dubai achter ons gelaten en zijn we met onze privetransfer naar Ras al Khaimah gegaan, dit is een wat onbekender Emiraat. Wil je lekker relaxen en toch wat doen, dan is dit echt de perfecte bestemming. Wij verbleven in het Rixos Bab al Bahr, werkelijk een fantastisch hotel met heerlijk eten. Hier hebben wij weinig ondernomen omdat dit voor ons echt 2 dagen relaxen zou worden, maar mocht je willen is hier meer als genoeg te beleven, je kunt hier zelfs de langste zipline ter wereld doen. Deze is 3 km lang en je gaat met ongeveer 110 km. Per uur naar beneden.

Deel dit:

Terug Naar Boven