Eilandhoppen Zuid-Thailand

Chantal Roskam on 01 March 2018

Deel dit:

Thailand is een fantastische bestemming om te gaan eilandhoppen. Elk eiland heeft zo haar eigen kenmerken en charmes en zijn er gemakkelijk te bereizen. Of je nou kiest voor de eilanden in het zuid-oosten, de eilanden in het zuid-westen of toch liever een combi, de keuze is reuze. Ik vertel je hieronder graag meer over een aantal eilanden die ik bezocht heb.

Koh Phi Phi Koh Phi Phi is een eilandengroep van 6 eilanden dat gelegen is voor de zuid-west kust van Thailand. Deze eilandengroep is sinds de verschijning van de film ‘The Beach’, die opgenomen is op het eiland Koh Phi Phi Leh (Maya Bay), ontzettend populair geworden onder toeristen. De azuurblauwe zee in combinatie met kalksteenrotsen en prachtige stranden zijn goed te bereiken vanuit de badplaatsen Phuket en Krabi en mogen niet ontbreken aan jouw rondreis door Thailand. Van de eilandengroep is Koh Phi Phi Don het grootste en enige bewoonbare eiland waar je veel accommodaties, bars en restaurants kunt vinden. Op slechts 7 kilometer ten noorden van Koh Phi Phi Don vind je Bamboo Island wat werkelijk het paradijs op aarde is. Je kunt hier zelfs blijven overnachten in een tent. Kortom, ga hier eilandhoppen!

Koh Samui Koh Samui, dat ook wel ‘kokosnoteneiland’ genoemd wordt, ligt voor de oost-kust van Thailand en wordt vooral gezien als een hele fijne bestemming voor een strandvakantie. Het is er namelijk ontzettend veelzijdig. Je kunt hier een bezoek brengen aan bijvoorbeeld de mooie stranden Chaweng en Lamai, de jungle verkennen en op zoek gaan naar watervallen of een snorkel-of duikexcursie maken. Een andere optie is een daguitstapje maken naar het Ang Thong National Marine Park, dat bestaat uit 42 eilandjes die vroeger bewoond werden door piraten. Vanuit Koh Samui kan je verder eilandhoppen naar het eiland Koh Phangan.

Koh Phangan Ten noorden van het eiland Koh Samui vind je het eiland Koh Phangan, dat vooral heel erg bekend is geworden door de full-moon parties die hier plaatsvinden. Maar naast dit grote feest zijn er nog genoeg andere dingen te zien en te beleven. Ga hier bijvoorbeeld duiken of snorkelen, huur een scooter om het eiland mee te verkennen, bezoek een waterval of blijf lekker hangen op de vele prachtige stranden zoals Bottle Beach en Haad Rin. Ook is het mogelijk om vanuit Koh Phangan een excursie te maken naar de eilanden van het Ang Thong National Marine Park. Vanuit Koh Phangan kan je verder eilandhoppen naar Koh Tao.

Koh Tao Ten noorden van het eiland Koh Phangan, en persoonlijk mijn favoriete eiland in het zuiden van Thailand vind je het eiland Koh Tao. Het eiland staat vooral bekend als hét duikparadijs van Zuid-Oost Azië, dus het zal je vast niet verbazen dat het hier stikt van de duikscholen en je hier prima je PADI kunt behalen, mocht je ooit nog eens willen leren duiken. Voor de kust ligt een prachtig koraalrif en is dit een geliefd plekje voor zeeschildpadden om hun eieren te leggen. Met een beetje geluk spot je dus een zeeschildpad tijdens jouw snorkel-of duikexcursie. Verder is Koh Tao een klein heuvelachtig eiland, met een handje vol dorpjes waar vooral een hele relaxte vibe hangt. Vergeet vooral niet een uitstapje te maken naar het eiland Koh Nang Yuan dat een prachtig strand heeft en waar je perfect kunt gaan snorkelen in het heldere blauwe water.

Deel dit:

Terug Naar Boven