Malediven: 5 x tips + bezienswaardigheden

Chantal Roskam on 01 April 2019

Deel dit:

De Malediven zijn werkelijk het paradijs op aarde en is een bestemming waar je ooit in je leven eens geweest moet zijn. Deze bijzondere eilandengroep gelegen in de Indische Oceaan staat naast haar vele eilandresorts vooral bekend om haar kleurrijke onderwaterwereld en kristalheldere water. Ik vertel je er hieronder graag meer over.

#1 De vele eilandresorts De Malediven is een eilandengroep dat bestaat uit ruim 1190 koraaleilanden, waarvan een groot deel bezet is met eilandresorts. De keuze is dus reuze. De eilandresorts staan vooral bekend om de huisjes op het water waarin je kunt verblijven en ultieme luxe kunt ervaren. Mocht je hier nou niet het geld voor over hebben, dan kan je ook prima op een lokaal eiland verblijven en een dag uitstapje maken naar een eilandresort waar je je die dag tegen betaling volledig in de watten kunt laten leggen. Tip: bezoek hiervoor het Centara Ras Fushi Resort & Spa.

#2 De kleurrijke onderwaterwereld Naast het feit dat de Malediven een fantastische plek is om ultieme luxe te ervaren is het ook een geliefde bestemming onder duikers. Je vind hier namelijk ontzettend veel gevarieerde en kleurrijke koraalriffen bestaande uit verschillende soorten koraal en koraalvissen. Door het fantastische zicht dat je hier hebt, heb je ook een grote kans om grotere diersoorten te spotten, zoals roggen, haaien, manta’s, zeeschildpadden en dolfijnen. Ook als snorkelaar kijk je je ogen al uit.

#3 Zwemmen met zusterhaaien Net als de Bahama’s is het óók mogelijk om in de Malediven te zwemmen met zusterhaaien. Deze haaiensoort heeft een vriendelijke aard en leven overdag in grote inactieve groepen, waardoor je er prima tussen kunt zwemmen. Naar mijn mening is dit écht een activiteit dat niet mag ontbreken aan jouw bezoek aan de Malediven. Via verschillende lokale touroperators is het mogelijk om een uitstapje naar de haaien te boeken.

#4 Zandbanken omringd door kristalhelder water Een andere populaire activiteit op de Malediven is het bezoeken van een zandbank. Er worden verschillende tours naar deze zandbank georganiseerd waarbij je bijvoorbeeld op de zandbank kunt gaan ontbijten, lunchen of dineren. Maar ook is het mogelijk om hier even te relaxen en te dobberen in het kristalheldere water. Met een beetje geluk spot je onderweg hier naartoe dolfijnen en zwartpunt rifhaaien. Tip: vergeet je drone niet!

#5 Vliegen over de Malediven Tot slot is het uitzicht van boven, over de Malediven, ook echt een benoeming waard. Naast de boot is het watervliegtuig het meest gebruikte vervoersmiddel om je te verplaatsen tussen de eilanden. Mocht je de eilandgroep willen bewonderen van bovenaf is het absoluut de moeite waard om hiervoor een excursie bij te boeken. Vanuit het vliegtuig krijg je een goede indruk van de grootte van de Malediven en kan je genieten van de verschillende soorten vormen en maten van de vele koraaleilanden.

Deel dit:

Terug Naar Boven