Stedentrip Bogota: 5 x tips + bezienswaardigheden

Chantal Roskam on 01 September 2019

Deel dit:

Je reis naar Colombia zal hoogstwaarschijnlijk starten in de hoofdstad Bogotá. Met méér dan 8 miljoen inwoners is Bogotá één van de grootste steden in Zuid-Amerika, en tevens ook één van de hoogstgelegen steden. De stad ligt namelijk op 2600 meter hoogte. Omdat zo’n grote stad soms nogal overweldigend kan zijn en je hier als reiziger meestal niet te lang wil blijven, deel ik hieronder de 5 tips die voor een paar dagen Bogota.

#1 Panoramisch uitzicht vanaf de berg Monserrate Vanuit Bogota kan je ervoor kiezen om een wandeling te maken naar de top van de berg Monserrate. De berg heeft een hoogte van 3000 meter vanaf waar je een fantastisch uitzicht heb over de stad. Dit is een hele goede manier om een indruk te krijgen van hoe ontzettend groot Bogota is. Mocht je niet zin hebben om te wandelen, dan kan je de top ook bereiken door middel van een bergtreintje of kabelbaan. TIP: bereik de top vóór zonsondergang en zie hoe de stad langzaam verlicht in het donker.

#2 De graffiti-tour in Bogota Eén van de dingen die mij het meeste is bijgebleven tijdens mijn reis door Colombia is de graffiti tour. Tijdens deze tour krijg je niet alleen de meest schitterende kunstwerken te zien, maar leer je ook ontzettend veel over de geschiedenis van Colombia en wat voor transformatie ze is ondergaan sinds het Vredesverdrag van 2016. Dit is natuurlijk heel erg handig wanneer je nog maar net bent aangekomen in Colombia en is absoluut aan te raden. Daarnaast leer je over de verschillen tussen graffiti en streetart en nemen ze je mee in de verschillende projecten die door je jaren heen zijn opgezet. LET OP: ondanks dat de tour gratis is, help het team met het blijven investeren in lokale projecten door aan het einde van de tour een kleine donatie te geven.

#3 Doe een food-tour Net als de Graffiti tour is een Food tour ook een goede manier om kennis te maken met Colombia. Je kunt kiezen voor de gratis Food tour, waarbij je alleen voor de gerechten die je besteld moet betalen. Maar je kunt ook kiezen voor een food tour die geleid wordt door een echte chef die je meeneemt in de historie van de Colombiaanse keuken. Lekker en enorm interessant! Gerechten die je echt moet proeven zijn: Empanda, Ceviche, Patacon, Arepa en Jugos fresos.

#4 Verken de stad met de fiets Een andere leuke en typisch Hollandse manier om de stad te verkennen is met de fiets! Ontdek de stad in 4,5 uur en fiets langs de populaire wijken La Candelaria, La Merced en Egipto. Andere hoogtepunten zijn Plaza del Chorro, Botero Museum, National Museum, Botero standbeeld, Calle 26, de universiteit, de fruitmarkt Palo Quemao en het Third Milenium Park. De tour boek je hier.

#5 Plaza Bolívar Plaza Bolívar is het historische hart van Bogotá. Het plein heeft haar naam te danken aan Simón Bolívar die een belangrijke rol speelde bij de bevrijding van Latijns-Amerika van de Spaanse overheersing. Op het midden van het plein vind je een standbeeld van Simón dat tevens het eerste openbare monument van Bogotá is. Aan het Plaza Bolívar vind je ook het opvallende 19de eeuwse Catedral Primada de Colombia en het Palacio de Justitia (oftwel paleis van justitie). Het paleis is al twee keer volledig herbouwd, onder andere doordat het in 1985 werd platgebrand door het leger dat destijds werd geleid door de rebellengroep M-19, dat vermoedelijk onder leiding was van Pablo Escobar. Deze historische gebeurtenis kan je terug zien in de serie Narcos.

Deel dit:

Terug Naar Boven