Stedentrip Valencia: 5 x tips + bezienswaardigheden

Chantal Roskam on 01 April 2022

Deel dit:

Met twee en een half uur vliegen vanaf Schiphol sta je in het zonnige Valencia. Je ziet de palmbomen en weet dat je snel aan het water zult liggen. Er is genoeg te doen in de stad met zoveel verschillende eigenzinnige wijken, waarvan er een paar dingen zijn die je echt niet mag missen. Daarom vind je hieronder een aantal tips om het ultieme uit je verblijf te halen. Tip! De stad is goed gebouwd voor fietsers en zo cross je met een fiets het snelste en makkelijkste de stad door. Huur bij je verblijf in Valencia alvast een fiets bij Verrassend Valencia!

#1 Ciudad de las Artes y las Ciencias Ciudad de las Artes y las Ciencias, oftewel de Stad van Kunst en Wetenschap, hoort natuurlijk gelijk thuis in dit rijtje. Je kunt deze stad namelijk al zien vanuit het vliegtuig. De enorme en moderne gebouwen zijn ontworpen door de Valenciaan Santiago Calatrava. De stad bestaat uit zes onderdelen; ??Palau de les Arts Reina Sofia, L’Umbracle, L’Oceanogràfic, L’Hemisfèric, het Museu de les Ciències Príncipe Felipe en het Agora. Zonder de gebouwen in te gaan, is het al indrukwekkend genoeg om vanuit het Turia park langs de gebouwen te wandelen of fietsen.

#2 Het stadspark Turia Zo staan de parken van Valencia, met haar prachtige Turia, bij ons op nummer twee. Er zijn genoeg prachtig aangelegde parken in de stad met het Turia als populairste spot. Ook vind je veel locals in dit park met een goed boek, een gitaar of met een yogamat. Het park is niet altijd de groene omarming van de stad geweest. Voorheen was het de rivier Turia die één van ??de meest tragische gebeurtenissen van de stad met zich meebracht op 1957. De rivier stroomde over en zorgde voor wel drie meter hoge golven in de oude binnenstad. Hierna heeft de gemeente besloten de rivier droog te leggen en namen de bewoners de kans om er een prachtig park van te maken.

#3 Mercado Central Van al dat fietsen en wandelen door de stad en haar prachtige parken krijg je natuurlijk trek. Dat is op te lossen door langs één van de markten van Valencia te gaan. Middenin de stad ligt ??Mercado Central waar je van maandag t/m zaterdag tot twee uur s’middags allerlei lekkers kunt halen. Een echt typische Valenciaans hapje en drankje zijn de paella Valenciana en de horchata. Ze zijn er niet voor gemaakt om als combinatie genomen te worden, maar zie de horchata als een toetje of tussendoortje. Verder is het ook leuk om te zien dat vele groenten in Spanje groter zijn dan in Nederland!

#4 Plaza de Toros Tien minuten lopen van de Mercado Central vind je Plaza de Toros. De stierenvechtersarena van Valencia werd gebouwd tussen 1850 en 1860. Het was toen de grootste stierenvechtersarena van zijn tijd. Er worden hier nog steeds een paar keer per jaar stierengevechten gehouden, maar ook concerten en festivals. Soms vind je er ook markten met producten uit verschillende steden uit de regio Valencia.

#5 Torres de Serranos Verder zijn de stadsmuren ook een echte aanrader om te bekijken als je in Valencia bent. Een deel van de muur vind je in de bakkerij, Forn I Pastisseria Montaner, die vroeger tegen de stadsmuur aangebouwd was. Of fiets langs alle andere onderdelen in de stad, zoals de Torres de Serranos. Dit is één van de twee overgebleven stadspoorten van Valencia welke zijn gebouwd tussen 1392 en 1398. Tegenwoordig wordt de poort gebruikt als decor voor verschillende evenementen en kun je vanaf bovenop de poort over een groot deel van de stad heen kijken. Ook wel het mooiste uitzicht van Valencia genoemd.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Verrassend Valencia. Tip! Om alle leuke weetjes over de stad te ontdekken kun je een fietstour doen bij Verrassend Valencia. Hun Nederlandse gidsen vertellen je alles over de stad tijdens een fijne fietstocht.

Deel dit:

Terug Naar Boven