Bijzonder Israël

Chris Hendriks on 16 June 2011

Deel dit:

Donderdag 16-06 ga ik naar de luchthaven Schiphol voor mijn 5 daagse studiereis naar Israel. In de vroege ochtend meld ik me bij de check in van de luchtvaartmaatschappij El Al. Uiteindelijk na een goede vlucht land ik met mij collega's op de moderne luchthaven van Tel Aviv. Na een korte transfer kom ik aan in hotel Savoy waar ik de komende periode zal verblijven. Wat me meteen opvalt is hoe modern en hip Tel Aviv is. Schitterende boulevard, strand en diverse terrasjes en winkeltjes. Na een drankje en een douche worden we als groep opgehaald om te gaan dineren een leuk restaurantje in de buurt.

Vrijdag 17-06: Na het ontbijt worden we opgehaald om aan het programma te beginnen. De bus zet koers richting Jeruzalem en ik breng een bezoek aan het indrukwekkende Holocoast Memorial. Hier wordt je weer geconfronteerd met de gruwelijkheden die zich hebben afgespeeld. Het complex is modern en heeft goede voorzieningen. Na het bezoek rijden we door om de Knesset te bekijken. De knesset is het parament gebouw van Israel. Vervolgens bezoek ik het oude Jeruzalem en eerst eten we gezamenlijk een typisch Israëlisch gerecht, de Falafel. Zo een hapje en drankje doet je goed in de hitte van Israel. Een tour door de stad volgt en uiteindelijk komen we uit bij de Klaagmuur. Bij de Klaagmuur zijn mannen en vrouwen afzonderlijk aan het bidden en duwen ze briefjes is de muur met wensen, klachten en verzoeken. Het is indrukwekkend en zeker als je nagaat wat er voor een geschiedenis hier heeft afgespeeld. Via de Arab Bazaar komen we weer bij de bus uit die ons naar het American Colony Hotel brengt waar we een inspectie van het hotel gaan doen en een rustmoment hebben. In de avond gaan we stappen in Tel Aviv.

Zaterdag 18-06: Na een korte nacht checken we uit. De bus gaat ons naar de Dode Zee brengen en onderweg bezoeken we Massada. Massada was vroeg een stad boven op de top van een berg die werd geleid door koning Herodes. Met een gondel gaan we naar boven en vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de rotsformaties, woestijn, de Dode Zee en Jordanië. Na een bezoek van een 2 uurtjes gaan we verder naar de Dode Zee. In het Crowne Plaza hotel staat een lunch op ons te wachten en aansluitend mogen we even relaxe aan het zwembad en de Dode Zee betreden. Het is een raar idee aangezien ik echt bleef drijven in de Dode Zee. Door het hoge zoutgehalte kun je niet zinken en het is ook nog eens goed voor je lichaam. Na een middag aan de Dode Zee wisselen we onze bus in tegen 2 jeeps om een jeepsafari te gaan maken in de woestijn. Ik kan niks anders zeggen dan prachtig, stoer en indrukwekkend. Aansluitend gaan we naar een tentenkamp in de woestijn waar de barbecue klaar staat en waar we de nacht zullen doorbrengen. Dit laatste is een aparte ervaring zonder sanitaire voorzingen en stromend water.

Zondag 19-06: Na een nacht in de woestijn waarbij ik niet heel goed heb geslapen wordt het ontbijt voor ons klaargemaakt. Na het ontbijt komt de bus ons weer halen en zetten we koers richting Tel Aviv. Vandaag slapen we weer in een hotel en na een nacht in de woestijn kan ik je zeggen dat het heerlijk is om een douche en bed te hebben. De rest van de dag hebben we vrij en ik besluit samen met een collega lekker op het strand te gaan liggen om te genieten van de zon, zee en mooi stranden die Tel Aviv rijk is. Na onze heerlijke middag maken we ons op om te gaan eten met de groep. Na het heerlijke eten op de boulevard gaan we nog wat drinken en vroeg slapen.

Maandag 20-06: Vandaag vliegen we weer naar huis maar niet voordat we enkele belangrijke punten in Tel Aviv hebben bezocht. Het Rabin Square is daar een van. Aansluitend gaan we Old Jaffa bezoeken. Voor we naar de luchthaven gaan lunchen we in een van de bekenste zaken van de regio, Dr. Shakshuka. Na de lunch op weg naar de luchthaven voor onze vlucht naar Amsterdam met El Al Airlines.

Ik kijk terug op een onvergetelijke reis door dit bijzondere land. Totaal geen onveilig gevoel gehad en alleen maar mooie herinneringen.

Wilt U meer informatie over deze of andere reizen dan weet U mij te vinden.

Uw Persoonlijke Travel Counsellor

Chris Hendriks [email protected]

Deel dit:

Terug Naar Boven