Cruise door de Caribbean

Chris Hendriks on 15 October 2009

Deel dit:

Het is 15 oktober 2009 ik ga samen met mijn vriendin op weg naar de luchthaven van Düsseldorf. Vandaag vlieg ik met een Airbus A340-300 van Lufthansa nonstop naar Miami. Na een vlucht van ongeveer 10 uur landen we op de luchthaven van Miami. We zullen 2 nachten in het Riu Florida Beach hotel verblijven voordat we vanuit Miami een cruise door het Caribische gebied gaan maken. Tijdens ons bezoek aan Miami bezoeken we de Everglades, The Florida Keys en natuurlijk de hippe stad Miami met zijn Ocean Drive, haar clubs, restaurants en bekende Art Deco.

De grote dag breekt aan 17 oktober checken we uit en gaan op weg naar de haven van Miami. Van afstand zien we al 3 grote cruiseschepen liggen te wachten op hun nieuwe gasten. Ons schip draagt de naam Liberty of The Seas en behoort tot de Royal Caribbean rederij. Het schip was tijdens onze cruise het grootste cruiseschip ter wereld maar deze is nu overgenomen door het de nieuwe Oasis of The Seas ook van Royal Caribbean. The Liberty of The Seas kan in totaal 4300 passagiers vervoeren en 1500 man personeel. Ze is 340 meter lang en 18 deks hoog. Ik was onder de indruk van de grootte van dit schip en was eigenlijk meteen verkocht terwijl ik nog niet aan boord was geweest. Kim en ik hadden een luxe buitenhut met balkon gereserveerd en die was ruim, comfortabel en luxe ingericht, hier kon ik het wel 8 dagen volhouden. Het schip zelf is gewoon prachtig, ik viel van de ene verbazing in de andere. Het eten fantastisch, de crew geweldig en de faciliteiten te gek. Schaatsen, surfen, golfen, bioscoop, klimmen en zoveel meer.

Via www.tvheuvelland.nl/traveltv kunnen jullie een video verslag bekijken in 2 delen van deze cruise.

Tijdens onze 8 daagse cruise zullen we in het totaal 2 volle dagen op zee zijn, 4 dagen een eiland bezoeken en de overige dagen in Miami zijn. Vanuit Miami vertrekken we voor onze 1e nacht aan boord. Na een heerlijke nacht en een goed ontbijt zoeken we een plaatsje op het dek om lekker te zonnen en te genieten van het schip. Het eerste eiland dat we aandoen op maandag 19 oktober is Haïti. We leggen voor de kust van Labadee aan en worden met kleine boter aan wal gebracht. Labadee is een stuk van Haïti dat eigendom is van Royal Caribbean. Men heeft dit ontwikkeld tot cruise bestemming en de mooie stranden en groene omgeving in tact gelaten.

Vandaag doen we Jamaica aan, ik heb op de boot een jeep safari door het binnenland geboekt, op deze manier zie je veel cultuur van het mooie eiland met hun aardige bevolking. Na een frisse fruit lunch gaan we naar de Dunn’s River Falls. Dit zijn watervallen die uitmonden in zee, we hebben ze vanuit de zee naar boven beklommen en dat duurde ongeveer 50 minuten.

Na Jamaica gaan we vandaag naar de Cayman Eilanden, deze eilanden groep ligt tussen Jamaica en Mexico in en staat bekend om zijn belastingvrij shoppen. Na aankomst in de haven lopen we door George Town, de hoofdstad. Het eiland is vol met leuke gezellige straatjes en winkeltjes. De Cayman Eilanden zijn prachtig qua stranden en zee echt eilanden om lekker te niksen want cultuur is er niet veel. In de avond hebben we gereserveerd in een van de a la Carte restaurants van het schip een steakhouse waar we met een schitterend uitzicht heerlijk hebben gegeten.

Mexico is onze laatste bestemming we komen aan wal in Conzumel een eiland voor de kust. Ik was nooit in Mexico geweest maar het typerende beeld van een bandje met sombrero’s is correct, ze stonden ons al op de wachten bij het schip. Vandaag zochten we een taxi die ons naar een mooi strand kon brengen en dat lukte, we kwamen terecht op een klein, intiem en gezellig Mexicaans strandje waar we de rest van de dag hebben doorgebracht.

Na Mexico wacht nog 1 laatste dag aan boord van het fantastische schip. Een cruise kan ik echt iedereen aanraden, de combinatie is gewoon geweldig. Het is luxe met heerlijk eten, vriendelijke mensen en mooie vergezichten vanaf het land en het schip.

Nu we weer in Miami zijn gaan we naar het vliegveld om aansluitend in de avond naar Düsseldorf te vliegen waar we op zondag weer aankomen.

Mocht u ooit een cruise willen maken dan kan ik U zeker helpen.

U kunt mij bereiken via www.travelcounsellors.nl/chris

Tot snel,

Chris Hendriks

Deel dit:

Terug Naar Boven