Florida The Sunshine State of The USA

Chris Hendriks on 16 April 2008

Deel dit:

Het is 16 april 2008 ik vertrek samen met mijn vriendin Kim naar Brussels Airport. Eenmaal aangekomen gaan we naar de incheck balie van United Airlines, hier krijgen we onze instapkaart voor de vlucht van Brussel naar Orlando met een overstap in Washington DC. Snel door de veiligheidscontrole en daar staat onze Boeing 777 van United al op ons te wachten, het duurt niet lang of we kunnen al instappen in dit mooie toestel. In de lucht vliegt de tijd letterlijk voorbij, doordat iedere passagier een eigen tv schermpje heeft kun je allerlei activiteiten en films bekijken.

Na een lange dag vliegen zet de piloot het vliegtuig uiteindelijk aan de grond in Orlando. Na de koffers te hebben opgehaald ga ik naar de balie van het autoverhuurbedrijf hier wordt ik vlot geholpen zodat we de auto kunnen gaan opzoeken. In Florida schijnt vaak de zon dus vandaar dat we een mooie cabriolet hebben gehuurd. Daar stond hij zilver was de kleur en rijden deed hij perfect. Via de routebeschrijving gingen we onze privé-villa met privé-zwembad opzoeken, op ongeveer 50 minuten van het vliegveld in de plaats Southern Dunes. Voor mezelf was het de 4e keer Florida en weer is het verblijf in een privé-villa een must en zeker aan te raden.

In de omgeving van Orlando is genoeg te beleven, we hebben dan ook vrijwel elke dag van de vakantie iets gedaan. Om te beginnen zijn we met de auto een bezoek gaan brengen aan Oldtown. Dit stadje is een leuk opgezet oud Texas stadje met winkeltjes, eettentjes en een soort van traditionele Amerikaanse Kermis. Je vindt er oude auto’s, saloons en stier-rijden, echt Amerikaans en leuk om te beleven, ook in de avonduren krijg je hier de tijd wel om.

Een bezoek aan een van de vele pretparken kan natuurlijk niet ontbreken als je in Florida op vakantie bent. Ik heb 3 dagen parken bezocht. Aangezien ik de Disney parken al bezocht heb ben ik dit jaar naar Sea World geweest. Dit park is een van de bekendste parken in de regio. Dolfijnen, orka’s en vele andere zeedieren kun je hier bewonderen in diverse shows. Naast deze dieren zijn er ook spectaculaire attracties. Naast Sea World hebben we Bush Gardens in Tampa Bay bezocht, een waar paradijs voor achtbaanliefhebbers. Bush Gardens is schitterend qua opzet, natuur en de veelzijdigheid aan attracties voor zowel jong als oud. Eigenlijk is het een groot dierenparadijs waarbij je langs dieren komt van elke soort als je in de rij staat te wachten voor de attracties. Omdat we een combiticket hadden gekocht waarbij we onbeperkt toegang hadden tot deze 2 parken konden we ook kennis maken met het nieuwe waterpark van Sea World genaamd Aquatica. Door het aangename klimaat is het goed vertoeven in een waterpark met stranden, glijbanen en wildwaterbanen; een heerlijke manier om uit te rusten en van de zon te genieten.

In de avond als we terug kwamen van de diverse parken of andere activiteiten konden we ontspannen in de villa. Erna was het tijd om lekker erop uit te gaan, douche, omkleden het dak van de cabrio af en richting Kissimmee. Lekker eten in een van de leuke restaurantjes of naar een van de vele diner shows gaan zoals wij ook hebben gedaan. We kozen voor Medievel Times, tijdens de diner show streden ridders om prinsessen en was het eten om te smullen.

Uiteindelijk na bijna 2 weken is het tijd om voor de 4e keer afscheid te nemen van The Sunshine State of Amerika. De villa wordt verlaten, de auto ingeleverd en de vlucht naar Brussel begint weer. Het was een top reis en zeker waard voor een 5e keer.

Kortom in Florida is er voor iedereen iets te beleven, heeft U eventueel interesse om een bezoek te brengen aan deze regio aarzel dan niet om mij te contacteren voor meer informatie, foto’s en eigen verhalen.

Deel dit:

Terug Naar Boven