Studiereis Turkse Riviera.

Chris Hendriks op 14 February 2009
Samen met 15 andere Travel Counsellors verzamelen we al vroeg op Schiphol voor de vlucht van 05:00 uur naar Antalya. Voor mij een speciale vlucht want ik vier mijn 25e keer naar het mooie Turkije. We vliegen vandaag met een Boeing 737-800 van Transavia. Het vliegtuig heeft van die nieuwe winglets welke ervoor zorgen dat er minder brandstof wordt verbruikt. Na de paspoort en veiligheidscontrole lopen we naar de gate op de D-pier. Na 3,5 uur zet de piloot de daling in en we landen op de luchthaven van Antalya. Transavia wordt afgehandeld in terminal 1, dit is de oudere terminal van Antalya Airport. De meeste Turkse luchtvaartmaatschappijen komen aan in terminal 2, deze is in 2005 geopend.

Buiten staat de lokale agent van onze Touroperator Corendon ons al op te wachten. We zetten koers richting Side dat op ruim 1 uur rijden van Antalya ligt. Side is een bekende badplaats en bestaat uit diverse kleine centrums zoals Colakli, Kumkoy, Evreski en Manavgat. Side zelf is een mooie plaats met een leuk karakteristiek centrum. In Side bezoeken we diverse hotels waaronder Side West Resort 5* - Golden Coast Resort 5* - Golden Beach vakantiedorp en Grand Seker 4* waar we tevens ook lunchen. Aansluitend aan de hotel bezoeken gaan we richting Belek een badplaats die bekend staat om zijn luxe resorts, mooie golfbanen en een schitterende groen omgeving. Vanavond zullen we eten en slapen in het nieuwe Cornelia Diamond Resort dat pas in 2008 haar deuren heeft geopend. Dit hotel is ultra luxe en echt mijn persoonlijke stijl, moderne architectuur en een strakke maar gezellige inrichting. Na een bezoek aan het Spa Center hebben we heerlijk gegeten en ook super geslapen.

Na een goed ontbijt gaan we op weg naar de golfbaan, we krijgen een korte cursus op de nieuwe Carya golf club. Hier maken we kennis met diverse slagen en termen van de golfsport. Vandaag bezoeken we ook nog diverse hotel waaronder het Kaya Belek 5* - Kempinski The Dome 5*. In de namiddag gaan we met de bus op weg naar Kemer. De weg naar Kemer is grandioos langs de Middellanse zee en door de bergen. We brengen een bezoek aan het centrum van Kemer met de gezellige haven en de vele toeristische winkeltjes en het city hotel Meder Resort 5*. Vanavond slapen we in het plaatsje Kiris vlak bij Kemer. Hotel Limak Limra is een 5* hotel en is onderdeel van de welbekende Limak Hotelketen. Als ik in Turkije ben ga ik altijd naar de Turkse kapper dus ook nu heb ik dit weer gedaan. Lekker laten wassen, knippen en masseren gewoonweg heerlijk. Dat doet je goed na zo’n lange dag en ik kan je vertellen je slaapt er beter van.

Vanuit Kemer gaan we naar Finike rijden, deze plaats is 1,5 uur rijden en staat bekend om de sinaasappelplantages. Deze regio heeft veel meer te bieden, we bezoeken Myra de geboorteplaats van St. Nicolaas met zijn bijbehorende kerk. We zien de bekende grotwoningen en het grote Romeinse theater. Vlak bij ligt ook de verzonken stad Kekova waar je een boottocht kunt maken. Na een geslaagde lunch zetten we koers naar mijn favoriete badplaats in Turkije namelijk Antalya met zijn hotelstrook Lara/Kundu. Deze hotelwijk is gewoon super aangezien de hotels nieuw zijn en van hele goede kwaliteit. Hier liggen hotels zoals het Limak Lara 5* - Royal Wings 5* - Miracle Resort 5* - Kervansaray 5* - Concorde Resort 5* - Fame Residence Lara 5* en ga zo nog maar even door. Wij slapen in het misschien wel bekendste hotel aan deze strook het Titanic Beach Resort Hotel 5*. Ik was al 3 keer eerder in dit hotel geweest maar het blijft een van mijn favorieten. Na een heerlijk Turks diner bij een restaurant in de stad Antalya is de laatste avond alweer aangebroken we drinken gezamenlijk nog iets aan de bar van het Titanic Hotel en vervolgens gaan we slapen want dinsdagochtend vliegen we terug naar Amsterdam.

Ook op de laatste dag verloopt als soepel, de vlucht gaat optijd en ook de aansluitende trein naar Maastricht. Al met al een hele leuke, gezellige en leerzame studiereis naar Turkije zit er alweer op.

Door mijn ervaring met Turkije kan ik u perfect adviseren bij uw vakantieplannen. Ik ben 25 maal in Turkije geweest en heb natuurlijk veel meer hotels gezien dan in mijn reisverslag staan genoemd. Mocht u meer informatie wensen over hotels of Turkije dan kunt u contact met mij opnemen.

Op naar Turkije.