Mauritius: zon, parelwitte stranden, een azuurblauwe zee, maar nog zoveel meer

Corine Borgmeijer on 05 August 2019

Deel dit:

Mauritius staat vooral bekend om zijn parelwitte stranden, mooie, luxe hotels en de azuurblauwe zee. Mauritius is een ultieme huwelijksreis bestemming, maar Mauritius is zoveel meer. Een prachtige bestemming waar ook van alles te zien en te doen is en tevens een prima bestemming voor watersporters, voor wandelaars en gezinnen.

Zelf heb ik Mauritius bezocht als verlenging na onze Zuid Afrika rondreis. Om uit te rusten van alle indrukken, maar ook om dit prachtige eiland te ontdekken.

Mauritius is gelegen in de Indische Oceaan en maakt, samen met het eiland Réunion en Rodrigues, deel uit van de eilanden groep de Maskarenen. Mauritius is een smeltkroes van vele culturen en heeft een rijk koloniaal verleden. Het is een Nederlandse kolonie geweest. Dit mooie eiland is zelfs vernoemd naar Prins Maurits van Oranje. Maar ook de Portugezen, de Fransen en de Britten hebben er voet aan wal gezet. Er werden werknemers uit Afrika en later uit China, Maleisië en India gehaald. De bevolking bestaat daarom uit een mix van al deze culturen. Dat vind je ook zeker in de gerechten van Mauritius terug. Vlak voordat we landen, zien, we een verrassend groen, bergachtig eiland onder ons liggen. We halen onze bagage op en worden welkom geheten door onze taxichauffeur. Hij rijdt ons behendig door het drukke verkeer rondom de hoofdstad Port Louis, naar het noorden van het eiland waar ons hotel gelegen is. Hotel Zilwa Attitude in Calodyne. Zodra we naar de receptie lopen, zien we het adembenemende mooie uitzicht over het zwembad en de zee, waar ik thuis al stiekem een beetje verliefd op ben geworden. Net een schilderij! De komende dagen zullen we hier nog regelmatig met een drankje van het uitzicht genieten. Na het inchecken worden we in een golfkar naar onze kamers gebracht. De kamers zijn allemaal gelegen in kleine gebouwtjes in een mooie, tropische tuin. We verblijven op basis van all-inclusive. Voor het diner kunnen we gebruik maken van het uitgebreide buffet of van één van de specialiteitenrestaurants, zoals een Aziatisch, een Indiaas, een Creools en een Europees restaurant.

De volgende dag verkennen we de omgeving van het hotel. Er zijn twee mooie privéstranden en meerdere zwembaden. We zoeken een mooi plekje op om te genieten van de zon en de zee. En omdat ons hotel in het noorden van het eiland gelegen is, is het ook erg geschikt voor watersporten zoals catamaranzeilen of windsurfen. En als je wilt snorkelen, dan wordt je naar een rif in de buurt gebracht waar je schitterende vissen kunt zien. Voor de b.b.q. lunch kun je je ook naar een (schier)eilandje laten varen.

Na een paar dagen uitrusten van onze rondreis en genieten aan het strand en van de mooie omgeving, besluiten we een auto te huren om wat meer van Mauritius te zien. Houd er rekening mee, dat op Mauritius links wordt gereden.

Via de hoofdstad Port Louis rijden we naar het Grand Bassin. Dit is het heilige kratermeer met een aantal hindoeïstische tempels met grote beelden van de hindoe goden. Daarna rijden we verder naar het Black River Gorges National Park. Een schitterende, groene, bergachtige omgeving. We stoppen oa. de om de Alexandra falls te bezichtigen. Onderweg kom je langs diverse schitterende uitzichtpunten, die de moeite waard zijn om te stoppen. Je kunt hier ook mooie wandelingen maken, maar daar hebben we helaas de tijd niet voor. We slingeren verder over de haarspeldbochten tot we bij het Chamarel Geopark aankomen. We rijden door naar de Seven Coloured Earths, een heel bijzonder landschap. Het is een soort duinlandschap in zeven verschillende kleuren. Een mooi gezicht. Ook kun je hier een aantal reuzen schildpadden bekijken. Op de terugweg komen we langs de Chamarel falls, het water stort vanaf grote hoogte naar beneden in het groene landschap. Een mooi gezicht. Daarna rijden we weer terug naar het noorden van het eiland naar ons hotel, om nog één dag te genieten, voordat we weer naar Nederland terugreizen.

Ben je langer op Mauritius, dan zou je ook nog de volgende plaatsen kunnen bezoeken: - Bois Cheri. Een theeplantage, met een theefabriek en een theemuseum, die je kunt bezoeken. Als je wilt dan kun je hier ook een theeproeverij doen. - Ile aux Cerfs. Een leuke dagtocht per boot naar deze twee eilandjes voor de oostkust van Mauritius met poederwit zand en alleen per boot bereikbaar. - Port Louis. De hoofdstad met zijn kleurrijke markten en een aantal interessante musea. Hier kun je ook een food tour doen en in de heerlijke gerechten van Mauritius proeven. - Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden. Een mooie botanische tuin met enorme waterlelies. - L’Aventure du Sucre. Een museum over de geschiedenis van suiker op het eiland Mauritius.

Mauritius is een fantastisch eiland voor de zonzoeker, de huwelijksreiziger, maar ook erg geschikt als je uitstapjes wilt maken in combinatie met een strandvakantie. Bovendien kun je op diverse plaatsen goed watersporten. Behalve de (luxueuze) hotels, vind je er ook appartementen. Ook leuk is een combinatie met het eiland Réunion. Je vindt er ruige bergen, mooie watervallen, actieve vulkanen en eindeloze lavavelden. Op Réunion kun je prachtige wandelingen maken.

Wil je meer weten over Mauritius, of ook zo’n mooie reis maken, neem dan contact met mij op. Ik help je graag met het samenstellen van jouw ideale vakantie.

Deel dit:

Terug Naar Boven