Roadtrip West Amerika

Corine Borgmeijer on 18 March 2019

Deel dit:

Na aankomst op de luchthaven van Los Angeles, halen we onze huurauto op en rijden naar het hotel voor de eerste nacht, dicht bij de luchthaven.

Vroeg wakker door het tijdsverschil, rijden we de volgende dag naar San Diego. Hier bezoeken we USS Midway. Dit is een groot vliegdekschip met een rijke historie. D.m.v. een audiotour kom je alles te weten over de geschiedenis en volg je de route door de vele vertrekken van het schip. Ook zijn er veteranen aanwezig, die uit eigen ervaring vertellen. Op het dek staan diverse vliegtuigen tentoongesteld, waar je ook in mag. Trek zeker een aantal uren uit om dit schip te bezoeken.

Daarna rijden we door naar onze camping in San Diego. Hier staat een safaritent voor ons klaar, van alle gemakken voorzien. De kinderen nemen nog een duik in het zwembad. In San Diego bezoeken we het Gaslamp Quarter. Dit is het historisch district van de stad. Een gezellige wijk met Victoriaanse huizen en leuke winkels en restaurants.

De woestijnstad Palm Springs is de volgende bestemming op onze route. Via een zeer bochtige weg, slingeren we naar beneden. Van bovenaf zien we Palm Springs al liggen. In deze plaats staan veel vakantiehuizen van beroemde Amerikanen, er zijn golfbanen er je kunt er uitstekend winkelen en het is er bijna altijd zonnig.

De reis gaat verder naar het Joshua Tree National Park. Bij aankomst gaan we eerst langs het Visitors Center. Hier vind je veel informatie over dit nationale park. Het is een bijzonder woestijnlandschap met verspreid, de bekende Joshua Tree bomen en veel rotsen. Zorg wel dat je met een volle tank het nationale Park ingaat, want eenmaal binnen is het eerstvolgende tankstation ver weg.

We overnachten in Lake Havasu City. Dit is een stukje Engeland midden in de woestijn! Hier is de oude London Bridge naartoe gebracht en weer opgebouwd. Onder de brug ligt de English Village: een dorpje in Engelse stijl, met Londense taxi’s en rode dubbeldekkers. Verder kun je hier goed watersporten op het meer. In de zomer is het hier wel erg warm!

Onderweg naar Sedona, rijden we een stukje van de historische Route 66 van Kingman naar Seligman. Vooral in Seligman heerst nog de echte route 66 sfeer met historische motels, een karakteristiek tankstation en kleine winkeltjes met route 66 souvenirs. Daarna rijden we door naar Sedona. Het laatste stuk rijden we door de bergen en bossen.

In Sedona nemen we een dagje rust. De omgeving is hier schitterend. Er zijn rode bergen. We maken eerst een wandeling en rijden daarna door naar Slide Rock. Hier brengen we de middag door. De kinderen spelen in de rivier en gebruiken de rotsen als glijbaan. Op de achtergrond hebben we zicht op de Cathedral Rock.

De Grand Canyon is ons volgende reisdoel. Daar aangekomen, lopen langs de Rim en hebben steeds opnieuw schitterend uitzicht over de indrukwekkende Gand Canyon. Bryce Canyon is één van mijn favorieten van deze reis. De rood/oranje rotsen in grillige vormen zijn schitterend. Bij Bryce Canyon kiezen we ervoor om de Navajo Loop te lopen. Je daalt af de canyon in en loopt tussen de rotsformaties door. Dit is helemaal indrukwekkend. Je ziet de rotsen zo in een heel ander perspectief. Vervolgens rijden we met de auto verder omhoog het National Park in. We stoppen op diverse plaatsen voor een adembenemend uitzicht over Bryce Canyon.

Onderweg naar Las Vegas rijden we door Zion National Park. Alleen de weg daardoorheen is al prachtig. Bij het Visitors Center nemen we de bus en maken een mooie wandeling. In het hoogseizoen mag je niet zelf met je huurauto in het park rondrijden. Daarna vervolgen we onze reis naar Las Vegas.

Las Vegas, the city that never sleeps!. Het is er in juli ontzettend warm. In de avond lopen we langs de Strip. Het ene hotel is nog mooier verlicht, dan het andere. Bij hotel Le Mirage kijken we naar de vulkaanuitbarsting. Verder zien we de nagebouwde Eiffeltoren en Venetië, compleet met gondeliers. En in het New York New York hotel is een heuse achtbaan. Mijn jongste zoon zegt, dat hij nog nooit zo’n mooie stad heeft gezien. Je kunt in Las Vegas natuurlijk een gokje wagen, maar ook één van de vele shows bezoeken. Vele beroemde artiesten treden hier op.

Na de “heksenketel” van Las Vegas rijden we naar Death Valley. Onderweg nemen we nog een kijkje in Rhyolite, een verlaten goudzoekersdorpje. Dan rijden we Death Valley binnen. Het ook hier is het ontzettend warm, dus we besluiten een duik te nemen in het zwembad van de Furnace Creek Ranch, waar we de nacht doorbrengen. De volgende morgen bezoeken we Zabriskie Point. Dit zijn een soort vingervormige zandduinen. En het laagste punt van Death Valley, Badwater Basin. Hier kun je over de zoutvlakte lopen. Het is er verschroeiend heet, dus we vervolgen onze reis alweer snel naar Mammoth Lakes. We overnachten in Juniper Springs. Dit is een gebied dat in de winter een wintersportbestemming is. De volgende morgen gaan we met de kabelbaan omhoog. We bezoeken de Devil’s Postpile en de Rainbowfalls tijdens een mooie wandeling. Een schitterend natuurgebied.

De dag daarna rijden we door naar Yosemite National Park over de Tioga Pass. In Yosemite parkeren we bij het bezoekerscentrum en maken een wandeling. We rijden verder en zien El Capitan, een indrukwekkend stijle berg, die door echte durfals wordt beklommen. Daarna rijden we de route naar boven, voor een adembenemend mooi uitzicht over Yosemite. De volgende dag bezoeken we de enorme Sequioia bomen in Mariposa Grove. Kijk maar op de foto hoe groot deze bomen zijn. Ik lijk er wel een kabouter naast!

We vervolgen onze reis naar San Francisco. Hier bezoeken we één van de grootste Chinatowns ter wereld. Wat ook leuk om te doen is, is een ritje met één van de cable cars of een kijkje te nemen bij het keerpunt hiervan. Die wordt met de hand op een draaiplateau in de goede rijrichting gedraaid. En natuurlijk Fisherman’s Wharff met de zeeleeuwen en de leuke winkeltjes. We maken overtocht naar naar Alcatraz. Daar aangekomen, bekijken we de cellencomplexen van de bekendste gevangenis ter wereld. Het verhaal wordt verteld d.m.v. een audiotour, die ook in het Nederlands beschikbaar is. De volgende dag bezoeken we Lombard Street ( de bochtigste straat) en de Painted Ladies, oa. bekend van de televisieserie Full House, uit de jaren 80, en we wandelen naar en over de Golden Gate Bridge.

Daarna gaat de reis verder naar de mooie kustweg, over de 17 mile drive, naar Los Angeles. Tijdens onze reis is het helaas mistig en zien we bijna niets van de schitterende kustlijn. Ik ben hier eerder geweest en weet hoe mooi dit is. Na een lange reisdag komen we aan in San Luis Obispo waar we overnachten.

Het einde van onze vakantie komt in zicht. We rijden naar Los Angeles voor onze laatste overnachtingen. Hier bezoeken we de highlights zoals de Walk of Fame, Beverly Hills, maar we gaan ook tussen de locals naar het strand. Ook gaan we naar een pretpark en de kinderen kiezen voor Six Flags, omdat we Disney in Florida al bezocht hebben. Hier zijn ontzettend veel achtbanen. De één nog spectaculairder dan de andere. Daarna is het toch echt tijd om de auto in te leveren en terug te vliegen naar Nederland. Vol van alle indrukken van deze prachtige reis.

Deel dit:

Terug Naar Boven