Singapore & Maleisië (deel 1) juli 2017

Corine Borgmeijer on 10 September 2018

Deel dit:

Singapore & Maleisië (deel 1)

(Singapore, Malakka, Kuala Lumpur en Bako National Park)

In juli 2017 was ik met mijn gezin op reis in Singapore en Maleisië. Hieronder lees je mijn verslag over deze schitterende bestemming met afwisseling van natuur, cultuur & strand.

Op de eerste dag vliegen we naar Singapore en overnachten in ons hotel. De volgende morgen, na het ontbijt, gaan we Singapore verkennen. Eerst bezoeken we Chinatown. Tussen alle moderne gebouwen, vind je hier tempels, winkeltjes en eethuisjes. Het is er gezellig druk. We maken een wandeling langs de historische gebouwen. Ook lopen we langs het symbool van Singapore: de Merlion. Dit beeld heeft de kop van een leeuw en het lijf van een vis. Vanuit Marina Bay, heb je een schitterend uitzicht op de skyline van Singapore. ’s-Avonds is het gezellig op de terrassen van Boat Quay. We nemen de metro naar het beroemde Marina Bay Sand Hotel. Daarachter liggen de schitterende tuinen van Gardens by the Bay. Bij het vallen van de avond, worden de grote metalen bomen verlicht en wanneer het helemaal donker is, volgt er een lichtshow met muziek.

De volgende dag reizen we in ongeveer vier uur door naar Malakka. Malakka was een belangrijke handelspost voor de VOC. Hier vind je de Nederlandse bouwstijl bijvoorbeeld terug in het Stadthuys. Vroeger was het gebouw wit, maar later is het, net als andere gebouwen, rood geschilderd. In het Stadhuys vind je nu een museum over de geschiedenis van de stad. We lopen verder door naar Chinatown. Hier staat de Cheng Hoong Teng tempel. Overdag, maar ook ’s-avonds, is het leuk om langs de kades van de Sungai Melaka rivier te lopen. Veel oude pakhuizen zijn in vrolijke kleuren geschilderd en er zijn veel restaurants en terrassen langs de rivier. Het is ook mogelijk om een riviercruise te maken. In het weekend wordt de Jonker’s Walk Night market gehouden, dan is het druk met toeristen en inwoners van Singapore. Na het ontbijt reizen we, in ongeveer twee uur, door naar de hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur. We bezoeken in Kuala Lumpur het KL Forest Eco Park. Dit is een klein stukje jungle midden Kuala Lumpur. We zien aapjes en lopen over de hangbrug door het park. Het is er echt stil, ook al is het midden in de grote stad. Het KLCC park ligt rond de Petronas Twin Towers. In het park is een speeltuin en je kunt even rustig op een bankje zitten en de torens bekijken. In toren 2 is er een observatiedek met mooi uitzicht over de stad, vooral wanneer het helder weer is. Ook bezoeken we Chinatown rond Petaling Street en het Merdeka Square, waar het Sultan Abdul Samad gebouw aan ligt. Dit gebouw is in Moorse stijl gebouwd en heeft drie koperen koepels. Ook als je van shoppen houdt zit je goed in Kuala Lumpur. Er zijn meerdere grote winkelcentra.

Vanuit Kuala Lumpur vliegen we naar Kuching op Sarawak. We overnachten in Kuching en reizen de volgende morgen door naar Bako Bazaar. Daar nemen we de boot en varen naar het Bako Nationaal park. Daar hopen we de probiscus aap te zien, die alleen op Borneo leeft. De probiscus aap wordt ook wel de neusaap genoemd, vanwege zijn grote neus. Verder heeft hij een lange staart en een bolle buik. Het is mogelijk om een dagtocht naar Bako NP te maken. Wij hebben ervoor gekozen om hier te overnachten. We checken in en laten de bagage opslaan. Daarna laten we ons per boot naar het begin van de wandeling (Telok Pandan Besar) brengen. We komen langs de bijzondere rotsformaties in zee en stappen uit op een klein strandje. De wandeling begint met een flinke klim de berg op per trap en daarna over boomwortels. Boven gekomen hebben we een schitterend uitzicht. De tocht gaat verder over de hoogvlakte en door het bos, terug naar het hoofdkwartier. We zien de green pit viper (een erg giftige slang), de pitcher plant, aapjes en een baardzwijn. Na de wandeling kunnen we naar onze kamers. Deze zijn erg basic, maar schoon. Wanneer de dagtoeristen vertrokken zijn, wandelen we rond het hoofdkwartier. Plotseling horen we wat ritselen in de bomen. Vanaf het strand zien we de neusapen. We volgen ze terwijl ze, al etend, van boom naar boom springen. Een prachtig gezicht! Na het diner maken we een nachtwandeling met gids. De gids wijst ons op allerlei dieren. Een aanrader! De volgende morgen na het ontbijt nemen we de boot terug naar het vaste land en gaan per taxi door naar het vliegveld. We reizen door van Kuching naar Kuala Lumpur.

Lees het vervolg van deze reis in deel 2.

Deel dit:

Terug Naar Boven