Singapore & Maleisië (deel 2) juli 2017

Corine Borgmeijer on 10 September 2018

Deel dit:

Singapore en Maleisië (deel 2) (Taman Negara, Cameron Highlands, Georgetown en de Perhenthian Islands)

Na de vlucht van Kuching naar Kuala Lumpur overnachten we nog één nacht in Kuala Lumpur. De volgende dag worden we opgehaald bij ons hotel en naar Kuala Tembling gebracht. Per boot varen we, in 2,5 uur, over de rivier naar Kuala Tahan. Een mooie tocht. We checken in bij ons hotel in Kuala Tahan en ’s-avonds eten we bij één van de floating restaurants aan de rivier.

De volgende morgen laten we ons per bootje overzetten naar het Taman Negara National Park, het oudste regenwoud ter wereld. We halen een kaart op bij het hoofdkwartier en maken de wandeling over de plankiers naar de Canopy Walk (de hangbrug) en lopen hoog door de bomen. Daarna klimmen we verder omhoog naar het uitzichtpunt Bukit Terisek. Vanaf hier gaan we aan de andere kant naar beneden. Dit is een stijl pad en avontuurlijker dan de heenreis. Bovendien is de luchtvochtigheid erg hoog de Taman Negara NP. In de Taman Negara zijn er veel activiteiten mogelijk van korte- tot lange-, en zelf meerdaagse wandelingen, boottochten, raften, en een bezoek brengen aan bergstammen behoort ook tot de mogelijkheden.

Onze reis gaat verder per busje naar de Cameron Highlands. Hier gaan we de theeplantages bezoeken. Het is hier een stuk koeler, dan in de rest van Maleisië. We checken in bij ons hotel en nemen de taxi naar de Bharat tea plantage. Dit is een relatief kleine theeplantage. Je kunt er tussen de theeplanten doorlopen. De volgende morgen worden we met de jeep opgehaald. We gaan naar het Mossy Forest. Dit is een bos, waar de luchtvochtigheid erg hoog is. Veel bomen zijn begroeid met mos en het is er nevelig. De gids vertelt veel over de planten, de bomen en de omgeving. Erg interessant. Hierna reizen we verder met de jeep naar het BOH Tea Centre. Hier krijgen we een korte uitleg over de productie van thee en we lopen een route door de fabriek. Daarna drinken we een kopje thee met een gebakje en genieten van het mooie uitzicht over de theeplantage.

De volgende dag reizen we per bus en ferry door naar George Town in Penang. Penang heeft niet zoveel hoogbouw en heeft een Aziatische sfeer. Vanuit onze hotelkamer kijken we uit over de straatjes met oude Chinese handelshuisjes, die onder Unesco Werelderfgoed vallen. De volgende morgen gaan we op pad. We bezoeken Chew Jetty, een visserswijk op palen met kleine huisjes en winkeltjes. We lopen door de straten naar little India en China town. Onderweg zien we tempels en de bekende Street art op de muren door de hele stad. ’s-Avonds gaan we naar een streetfood market dicht bij ons hotel. Georgetown staat bekend om zijn heerlijke gerechten: Assam Laksa, Hokkien Mee en Char Kway Teow. Na het ontbijt nemen we de bus van het hotel naar het strand van Batu Ferringhi. We hebben een rustdag bij het zwembad en het stand.

Na een vroege vlucht (07.00u ’s-ochtends), komen we aan in Kota Bharu. Dit is de meest Islamitische stad van Maleisië. We bezoeken de Pasar Besar Siti Khadijah. Een overdekte markt waar de vrouwen tussen hun verse koopwaar zitten. Van bovenaf heb je het mooiste zicht hierop. Op de 2e verdieping worden er veel baktikstoffen verkocht. ’s-Middags bezoeken we een cultureel centrum, waar traditionele Maleisische dansen worden opgevoerd en we een demonstratie krijgen, hoe de bekende Maleisische vliegers gemaakt worden. We mogen het zelf ook proberen. Met een minibus worden we opgehaald om naar de Perhenthian Islands te gaan. Per speedboot racen we naar ons verblijf op het eiland Perthenthian Besar. We hebben een schitterende hotelkamer direct aan zee. Wanneer we de zee inlopen zien we heel veel tropische gekleurde vissen. Hier genieten we van zon, zee, snorkelen en lekker eten. In zee, voor het hotel op een nabijgelegen strand, zien we een reuzen schildpad. Na een paar dagen genieten, reizen we via Kota Bharu en via Kuala Lumpur terug naar Singapore.

In Singapore gaan we nog een keer naar Gardens by the Bay naar de Supertree Grove. Nu bij daglicht. We wandelen door de mooie tuinen. Als laatste bezoeken we The Battle Box. Dit is de bunker, gelegen in Canning Park, waar een belangrijk communicatiecentrum was in WWII. Hier is de overgave van Singapore aan Japan tot stand gekomen. De bunker is alleen te bezoeken met een rondleiding. Het verhaal wordt boeiend verteld met filmpjes en een rondleiding door de verschillende kamers. ’s-Avonds vliegen we weer terug naar Nederland.

Wilt u ook naar Singapore & Maleisië? Ik kan u uit eigen ervaring hierover adviseren en help u graag om uw perfecte reis samen te stellen.

Deel dit:

Terug Naar Boven