Tips en bezienswaardigheden voor 3 dagen Londen

Corine Borgmeijer on 23 October 2019

Deel dit:

Londen is één van de leukste hoofdsteden in Europa om te bezoeken. Daarbij denk je al snel aan de Big Ben, de Tower Bridge, de London Eye en natuurlijk shoppen, Maar bezoek ook eens de foodmarkets, dwaal door de verschillende wijken of bezoek de leukste musea, waarvan er een aantal zelfs gratis te bezoeken is.

Met mijn man en zoon reisde ik per boot van Hoek van Holland naar Harwich met de Stena Line.

Na het inschepen brachten we de bagage naar onze hutten. We hadden twee standaard binnen hutten met stapelbed en eigen badkamer geboekt. Daarna was het tijd om het schip te verkennen en een drankje te drinken in de bar. Om 22.00 uur voeren we de haven van Hoek van Holland uit. Een leuk gezicht al die lichtjes vanaf het achterdek! Daarna was het tijd om te gaan slapen. De bedden lagen prima en na een goede nachtrust lieten we ons het uitgebreide ontbijtbuffet goed smaken.

Na aankomst in Harwich reisden we per trein verder naar London Liverpool Street station. Hier stap je over op de metro. Met de Circle Line, de Central Line, de Metropolitan Line en de Hammersmith & City Line reis je gemakkelijk naar de meeste plaatsen in de stad. We maakten gebruik van de Oyster Card. Dit is een soort OV chipkaart voor het openbaar vervoer in Londen. Een voordeliger alternatief dan losse kaartjes kopen. Na een paar ritten in zone 1 & 2 reis je de rest van de dag gratis. Na één halte arriveerden we op metrostation Aldgate East waar onze accommodatie, het Merlin Aldgate Tower Bridge appartement, vlakbij lag. Bij de receptie konden we onze bagage afgeven zodat we onmiddellijk de stad konden gaan verkennen. Het regende pijpenstelen, dus zochten we eerst een leuk restaurantje voor koffie en lunch. Daarna bezochten we het enorme en luxueuze warenhuis Harrods. Hier vind je allerlei afdelingen van food tot speelgoed. Te voet gingen we daarna verder naar Buckingham Palace. Vervolgens liepen we via het St. James Park verder richting de Big Ben en de Houses of Parliament. Beiden stonden, helaas, in de steigers. Vanaf de kade van de Thames hadden we mooi uitzicht op het enorme reuzenrad: de London Eye. Na het diner bezochten we de Tower Bridge. In de avonduren is de Tower Bridge prachtig verlicht, net als alle gebouwen langs de Thames. We staken de rivier over en liepen een stuk over de Queens Walk, de promenade langs de Thames, naar de London Bridge. Onderweg zagen we de Shard, een modern, puntig gebouw met het hoogste uitkijkpunt van Londen.

De volgende ochtend reisden we per metro naar Trafalgar Square en daarna door naar Buckingham Palace waar om 11.00 uur de wisseling van de wacht plaatsvond. Een ceremonie met een fanfare, ruiters en wachters, die ongeveer 45 minuten duurt. Voor het beste zicht moet je er ruim op tijd bij zijn. Na afloop bezochten we de London Eye, voor het letterlijke hoogtepunt van onze Londen reis. Dit reuzenrad werd gebouwd ter gelegenheid van de millenniumwisseling. Tijdens de rit van ca. 30 minuten hadden we een schitterend uitzicht over Londen. Na het ritje in dit bekende reuzenrad reisden we per metro naar Covent Garden. Hier bekeken we de winkeltjes, lunchten we en genoten van het optreden van één van de straatartiesten. Daarna bezochten we de Lego winkel, waar de Big Ben, gemaakt van Lego, in de etalage te bewonderen was. Ook de grote M&M store is hier vlakbij. Wat je ook goed in Londen kunt doen, is shoppen. Daarvoor gingen we naar Oxford Street. Deze straat is vanaf half november prachtig verlicht en veel Londenaren en buitenlanders doen dan hun Kerstinkopen.

Onze derde en laatste dag in Londen was alweer aangebroken. Na het ontbijt liepen we vanaf ons appartement, via Brick Lane, naar de hippe wijk Shoreditch in East Londen. Vroeger was het een arbeiderswijk, maar nu wonen er in de ze wijk veel kunstenaars en kun je er streetart bewonderen. Ook is hier de bekende Spittalfield Market. Ben je op zondag in Londen, dan is het een aanrader om naar de Sunday UpMarket te gaan. In Brick Lane vind je dan foodstalletjes met gerechten uit de hele wereld. Aan de Bethnal Green Road vind je het Boxpark. Dit bestaat uit op elkaar gestapelde containers met leuke winkeltjes met erboven restaurants en bars. Op zaterdagochtend was het hier nog rustig. Deze wijk in East Londen is ook bekend vanwege de seriemoordenaar Jack the Ripper. Wil je hier alles over weten, dan kun je ook een speciale Jack the Ripper tour boeken. Na ons bezoek aan Shoreditch namen we de rode dubbeldekkerbus naar de London Bridge. Onder station London Bridge vind je de Borough Market met vele kraampjes. Hier kopen de restaurants en winkels van Londen iedere nacht hun groenten, fruit, vis en vlees. Van woensdag t/m zaterdag is de markt ook overdag open voor particulieren en koop je er de heerlijkste dingen. Op maandag en dinsdag kun je hier ook terecht, maar zijn niet alle kraampjes open. We liepen verder naar de Millennium Bridge en zagen de St. Pauls Cathedral, met de bekende koepel, al liggen. Het is één van de mooiste kathedralen die ik ooit heb gezien. We volgenden de highlights audiotour van een halfuur en beklommen daarna de ca. 530 treden voor een schitterend uitzicht over Londen. Na de lunch regende het, dus besloten we het British Museum te bezoeken. Het British Museum is het nationale museum van het Verenigd Koninkrijk en ligt in de wijk Bloomsburry. Hier bezochten we de Egyptische afdeling met diverse mummies, de afdeling met beelden uit de Griekse oudheid en één van de topbezienswaardigheden van het museum, de Steen van Rosetta. D.m.v. deze steen was het mogelijk om de hiërogliefen uit het oude Egypte te ontcijferen. In dit museum is zoveel te zien, je zou hier wel een hele dag door kunnen brengen! Het British Museum is, net zoals een aantal andere musea in Londen, gratis te bezoeken. Hier komen we zeker nog een keer terug. Daarna haalden we de bagage op bij ons appartement en reisden terug naar Liverpool Street Station voor de treinreis naar Harwich. Daar aangekomen lag de boot alweer klaar en konden we direct aan boord. De volgende morgen eindigde onze reis weer in Hoek van Holland. Londen is zeker een stad om nog eens te bezoeken!

Ben je geïnteresseerd in een reis naar Londen? Ik help je graag met het samenstellen van jouw ideale stedentrip. Wist je dat ik naast de reis en het verblijf oa. ook entreebewijzen voor attracties, musicaltickets of een leuke fietstour voor je kan boeken? Neem contact met mij op voor meer informatie.

Deel dit:

Terug Naar Boven