Cruisen door het Caribisch gebied

Corine Merkus-de Rooij on 11 March 2015

Deel dit:

Vandaag vlieg ik naar Miami om vervolgens de volgende dag in te schepen op de Allure of the Seas, een schip van de rederij Royal Caribbean.

Dit is mijn eerste cruise ervaring en ik ben benieuwd hoe ik deze week zal ervaren. De eerste dag aan boord is nogal overweldigend, iedereen is bezig om zijn weg te vinden en het voelt aan als een mierennest maar al gauw bemerk ik dat men zich vanaf de tweede dag verspreidt over de vele dekken waardoor de rust over het schip daalt.

Ik ben blij dat ik overnacht in een hut met balkon dit geeft een gevoel van vrijheid, heerlijk om een keer het ontbijt op je balkon te laten bezorgen. Maar ook als het schip in een haven ligt is het genieten van alle hectiek in de haven, gadegeslagen vanaf mijn eigen balkon.

Het cruiseschip is een wereld op zich en voor ieder wat wils, het leven aan boord speelt zich rond zeven verschillende thema's af. Zo loop ik op het ene dek door de weelderige tropische tuinen van Central Park met zijn winkeltjes en specialiteiten restaurants. En op het andere dek vindt ik de Boardwalk dat doet denken aan een badplaats met amusements arcades, een draaimolen, klimmuren en het Aqua Theater, een amfitheater met het diepste zwembad ter zee. Hier worden spectaculaire watershows en balletten opgevoerd.

Langs de Royal Promenade tref ik de boetiekjes, restaurants, bars en lounges aan. Er is zelf een Rising Tide bar, ik stap in een grote glazen koepel en terwijl ik zip aan mijn drankje verplaatst de bar zich van dek 5 naar dek 8.

Het wordt langzamerhand tijd voor actie, ik kies voor het bodyboarden. Als ik mijn wetsuit aangetrokken heb loop ik met mijn board onder mijn arm naar het bassin waar kunstmatige golven geproduceerd worden. Het is nog een hele kunst om op je plank te blijven liggen. Op dit schip is het ook mogelijk om met een zipline over het dek te scheren, maar gezien mijn hoogtevrees lijkt mij dit geen goed idee. Na het bodyboarden voel ik al mijn buikspieren, de jacuzzi van het adults only gedeelte lonkt naar mij, om vervolgens weg te zakken in een heerlijke fauteuil met een goed boek.

En hoe verrassend is het om ’s ochtends vanuit je hut geen eindeloze waterspiegel maar groene heuvels te zien welke lijken op te doemen uit het niets en dan besef je dat je zo meteen voet aan wal gaat zetten op het reggae eiland Jamaica. Yah Man! Waar ik van watervallen ga afspringen en al dobberend in een rubberen band mij de rivier laat afzakken.

Nog aan het nagenieten van Jamaica roepen de stranden van Cozumel mij, met een huurauto bezoek ik de vele de kleine baaien. Terwijl ik geniet van mijn snorkelavontuur, splijt de barman mijn kokosnoot open. Deze week heb ik als zeer ontspannend ervaren, genietend van het heerlijke eten in de vele restaurants maar ook het opsnuiven van de vele culturen van de bestemmingen waar het schip voor anker ging.

Wat voor een hotel geldt, geldt zeker ook voor een cruise, kies het schip en de rederij uit welke bij jou past. Er zijn zo veel verschillen tussen de schepen dat een goed advies heel belangrijk is om zo de perfecte cruise te beleven.

Ook benieuwd naar welke cruise bij jou past!? Stuur een mail naar corine@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven