Luxe Blue Cruise langs de Turkse kust

Corine Merkus-de Rooij on 17 April 2013

Deel dit:

In 3 uur tijd vlieg ik naar Bodrum waar ik aan boord zal stappen van mijn luxe Gulet. Bij aankomst staat de bemanning mij al in de haven op te wachten en het kost niet veel tijd om mij volledig thuis te laten voelen op dit mooie zeilschip.

Er is veel aandacht besteed aan het comfort zonder dat dit te kosten gaat van de authentieke details en sfeer aan boord. Terwijl ik met een drankje en een hapje zit te genieten van het uitzicht op de levendige haven met als achtergronddecor het kasteel van Bodrum worden er al voorbereidingen getroffen om koers te varen naar een idyllische baai.

Zodra het schip de haven verlaten heeft worden de zeilen gehesen en het valt meteen op zodra het geluid van de motor wegsterft valt er een heerlijke rust over het schip. Alleen het gekabbel van het water en het geluid van de wind is wat ik hoor. ’s Avonds wordt het heerlijke diner geserveerd op het achterdek van het schip waar een lange tafel klaar staat, de lampionnetjes deinen mee in de wind en geven het geheel een ontspannen sfeer. Als het tijd is om naar bed te gaan lig ik nog even te luisteren naar alle nieuwe geluiden om mij heen maar al gauw val ik slaap en droom ik dat ik de kapitein ben van het schip. (helaas…)

De volgende dagen staan allemaal in het teken van niets moet maar alles mag, het is dan ook niet moeilijk om je over te geven aan het ritme van het schip. Al mijmerend lig ik in heerlijke zachte kussens te genieten van de rust en het klapperen van de zeilen.

Af en toe plons ik voor de verkoeling in het water, maar aan boord zijn ook kajaks en snorkels aanwezig. Het valt mij op dat er veel aandacht wordt besteed aan het eten, in de ochtend staat er een heerlijke ontbijttafel gereed met vers fruit en yoghurt, broodjes, vers eitje en heerlijke vruchtensappen. De lunch en het diner zijn elke dag weer anders en altijd smaakvol, terwijl de ene dag de barbecue gereed gemaakt wordt, wordt er op een andere dag smaakvolle fingerfood geserveerd.

Ook wordt er regelmatig aangelegd voor de prachtige Turkse kust, en heb ik de mogelijkheid om kennis te maken met het lokale leven. De dorpjes lijken wel zo weggelopen te zijn uit een stilleven en het is dan ook bijzonder om hier even onderdeel van te mogen zijn.

De laatste dag sluit ik af met een prachtige zonsondergang hoog boven de kust terwijl beneden mij het zeilschip als een prachtig plaatje afsteekt tegen de horizon.

Wil je ook een weekje de accu opladen of wil je deze prachtige zeiltocht samen met je vrienden en of familie beleven mail mij voor de mogelijkheden. corine@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven