Namibië en Botswana

Corine Merkus-de Rooij on 01 May 2011

Deel dit:

Wanneer ik voor de derde keer in Namibie kom voelt het haast als thuiskomen. Dit keer ga ik op pad met een 4-wheeldrive inclusief daktent! Mijn vorige reis eindigde in Etosha National Park en om de cirkel nu rond te maken begin ik deze reis in Etosha. Een goede manier om vertrouwd te raken met de daktent, want Etosha heeft een omheining dus ik hoef nog niet bang te zijn voor wilde dieren rond mijn kampeerplaats. Ik vervolg mijn reis naar de Caprivi streek. Voorbij Rundu begint het ‘echte’ Afrika. Verkeer is hier schaars en de kinderen rennen dan ook enthousiast achter de auto aan. Veel rieten hutjes waar de Afrikaanse vrouwen de maïspap aan het stampen zijn. Dit is een heel ander Namibië, schitterend! De wildparken zijn in dit gedeelte weinig gecultiveerd en het is dan ook noodzakelijk om het 4x4 rijden goed onder de knie te hebben. In het BwaBwata National Park besef ik maar al te goed dat ik hier te gast ben als er opeens een luid getrompetter klinkt en een hele familie dikhuiden uit de bush opduikt. Vanuit Oost Caprivi steek ik de grens over naar Botswana. Bij de grenscontrole wordt al mijn fruit in beslag genomen omdat er een fruit fly explosion zou zijn, maar later kom ik er achter dat het fruit gewoon schaars is in Botswana. That’s Africa! Vanuit Kasane ontdek ik eerst Chobe National Park. Een boottocht over de Chobe rivier is een must. Ik zie hier honderden olifanten die in de namiddag naar de rivier trekken om te drinken, spelen en te badderen. De nijlpaarden schuifelen er tussen door. De prachtige zonsondergang is nog een extra bonus. Hier wordt je wel even stil van. Met mijn 4x4 doorkruis ik Chobe National Park om vervolgens in Savuti aan te komen. Er is geen bewegwijzering dus een GPS is geen overbodige luxe. Savuti is moeilijk bereikbaar dus hier komen weinig toeristen. De campsite is aan de rivier gelegen en ik kom er al gauw achter dat de olifanten regelmatig de rivier oversteken en het de normaalste zaak van de wereld vinden om over de campsite te struinen. Je doet er verstandig aan om dan snel in je auto te gaan zitten en te wachten tot ‘meneer of mevrouw’ besluit verder te lopen. In Savuti heb ik ’s ochtends om 06.00 uur een geweldige ervaring: tijdens mijn game drive stuit ik op een luipaard met een impala in haar bek. Omdat ze schrikt van de auto, maar haar prooi niet wil laten gaan besluit ze om de impala op te gaan eten voor de auto! Er is geen andere auto te zien, ik ben de enige getuige van dit bloederige maar ook unieke schouwspel.

Met pijn in mijn hart verlaat ik Savuti, om naar het volgende hoogtepunt af te reizen: de Okavango Delta. Vanuit Maun vlieg ik met een lichtgewicht vliegtuig naar de schitterende Okavango Lodge. Tijdens deze vlucht zie je badende nijlpaarden en grote kuddes olifanten die de Delta doorkruisen. De volgende dag maak ik een mokorotrip. Er is altijd een grote kans dat je wild ziet vanuit je kano. De dieren verplaatsen zich namelijk door het water van eiland naar eiland. Je bent hier één met de natuur. Dit gevoel wordt versterkt doordat je ’s ochtends ontwaakt in je daktent en ’s avonds zelf je diner klaarmaakt op een houtvuur. Wanneer je aan het kampvuur zit hoor je ondertussen de nijlpaarden uit het water komen en in de nabije omgeving rondscharrelen. De volgende morgen zie je aan de voetsporen welke dieren in de buurt zijn geweest. Belangrijk is om het eten goed op te bergen want je wilt toch niet dat je ’s nachts wakker wordt omdat er een hyena in de laadbak staat.

Deze reis kan uiteraard ook geboekt worden met een verblijf in prachtige lodges. Graag stel ik een bijzondere reis voor u samen, waarin u het echte Afrika ontdekt!

Deel dit:

Terug Naar Boven