Nieuw-Zeeland, een natuurparadijs op aarde

Corine Merkus-de Rooij on 13 March 2011

Deel dit:

Voordat ik de Maori’s en de tachtig miljoen schapen ga ontmoeten moet ik eerst nog wel ruim 24 uur vliegen naar Nieuw-Zeeland, voor mij geen leuke stopovers op de heen en of terugreis want mijn tijd is helaas te beperkt. Singapore Airlines is een goede optie om zowel naar Auckland als naar Christchurch te vliegen.

Op het Noordereiland aangekomen zie ik overal kokende modder en water, je vindt hier dan ook niet voor niets veel geisers. Als ik langs een openbaar park rij ben ik verbaast dat het zelfs hier borrelt en stoomt. Leuk om te bezoeken is het geiserpark in Rotorua maar nog indrukwekkender is het Wai-o-Tapu Thermalpark. maar wees voorbereid op de zwavelgeur. De Champagne Pool in het Thermmalpark is dan ook schitterend met allerlei prachtige kleuren die in de dampen te zien zijn. De uitgezette wandelroute kost mij ander half uur.

Via een schitterende weg met aan mijn linkerhand Tongariro National Park vervolg ik mijn weg naar de haven van Wellington waar ik de huurauto achterlaat om vervolgens per ferry naar het Zuidereiland te reizen. Een schitterende 3- uur durende tocht met als eindpunt Picton. De laatste kilometers vaar ik door de wereldberoemde Marlborough Sounds, een doolhof van zeearmen, bergkammen, eilanden en baaien. Schitterend! In Picton is een echte Hollands bakker te vinden, en hier sla ik mijn picknick lunch dan ook in want er staat een mooie route op het programma, namelijk de kustweg van Picton naar Abel Tasman National Park. Bij elke bocht ben ik weer verbaast over het schitterde uitzicht op de Marlborough Sounds en al gauw heb ik een fantastische picknickplek gevonden!

De volgende dag begin ik aan mijn 1-daagse wandeling door het Abel Tasman National Park, één van de mooiste nationale parken van Nieuw-Zeeland. Als ik meer tijd had gehad dan had ik beslist gekozen voor de 3-daagse wandeltocht. Maar er staat nog meer natuurschoon op mij te wachten, zoals de gletsjers bij Franz Josef en Fox. Fantastisch om een halve dag excursie te boeken en te ervaren hoe het is om op de gletsjers te wandelen. Ik krijg speciale schoenen aan met spikes eronder, zodat ik goed grip heb op het ijs, een ice-axe als houvast en warme sokken, handschoenen en een muts. De eerste stappen op het ijs zijn nogal onwennig, je moet echt even omschakelen en erop vertrouwen dat je niet wegglijdt met de speciale schoenen! Als ik eenmaal een eindje het ijs op ben is het prachtig! Het ijs lijkt soms wel blauw, dan weer spierwit.

Nieuw-Zeeland heeft zoveel prachtigs te bieden dat het zich moeilijk laat omschrijven in één reisverslag te denken aan het 16 km lange fjord de Milford Sound of een overnachting aan boord van een boot om de minder bekende fjord Doubtful Sound te bezoeken. Maar ook mag een bezoek aan een gloeiwormengrot, of aan de zeeleeuwen op het strand bij Dunedin niet ontbreken. Graag help ik met een reisvoorstel en bepreek ik met alle plezier de vele mogelijkheden.

Deel dit:

Terug Naar Boven