Sardinië

Corine Merkus-de Rooij on 15 June 2017

Deel dit:

Sardinië is gelegen op nog geen paar uur vliegen vanuit Nederland, en ideaal als je geen uren in het vliegtuig wilt zitten voor het bounty gevoel, je vindt er namelijk kilometers lange hagelwitte zandstranden en nergens in Europa is de zee zo intens blauw en het water zo helder als hier.

Het bijkomende voordeel van dit Italiaanse eiland is dat je er heerlijk kunt eten, en zoals je gewend bent van Italië zijn er op dit eiland voldoende pittoreske stadjes te vinden.

Net achter de prachtige kustlijn van de Costa Smeralda vindt je op een enorm landgoed het country hotel Tenuta Pilastru, dit is mijn eerste onderkomen. Een ideale uitvalbasis om de Noord-Oost regio te verkennen.

Deze regio is bekend door de Costa Smeralda hier viert de rich en famous hun vakantie. Maar er zijn volop mogelijkheden om de drukte te vermijden, als ik langs de prachtige grillige kustlijn rij doemen de kalkstenen rotsen, kliffen en inhammen op en hier vindt je ook de idyllische baaien. Een aanrader is om een privéboot met schipper te huren zodat je zelf kunt bepalen waar je voor anker gaat en als ik niet beter wist zou ik toch echt denken dat ik in het Caribisch gebied aan het varen ben. Het water is smaragd groen dus flippers aan en snorkelen! Heerlijk genieten van de lunch aan boord van het schip waar ik deze dag de eigenaar van ben en genieten van de prachtige omgeving!

Via een mooie autoroute bereik ik de Noord-West regio, met prachtige natuurgebieden en cultuur in de vorm van middeleeuwse stadjes. Ook in deze regio overnacht ik in een bijzonder hotel, Villa Asfodeli, het is eigenlijk een bike hotel. Maar vanwege de hoge temperaturen en de heuvelachtige omgeving besluit ik dat een fietstochtje geen goed idee is.

’s Avonds bezoek ik het stadje Bosa, de route ernaar toe is prachtig! Ik volg de grillige kustlijn en opeens doemt het middeleeuwse kasteel voor me op. Ik geniet van een heerlijke maaltijd op één van de terrassen aan de rivier, met dobberende vissersboten.

Als je in Sardinië bent mag een bezoek aan Alghero niet ontbreken als ik hier rond slenter begrijp ik meteen waarom deze stad ook wel Klein-Barcelona genoemd wordt. Aan de zeekant staan nog steeds de oorspronkelijk verdedigingsmuren, de Sardijnen lachen je vrolijk toe en de smalle straatjes met wasgoed onder de ramen doen inderdaad denken aan Italië met een Spaans tintje. Het is een heerlijke stad om een paar dagen door te brengen.

Sardinië leent zich bij uitstek voor een road trip mede ook omdat het eiland 3 luchthavens heeft.

Ben je klaar voor een Dolce Vita-belevenis?!

Deel dit:

Terug Naar Boven