5 Tips voor een bezoek aan San Francisco

Denise van der Laak on 05 June 2019

Deel dit:

De wereldberoemde Golden Gate brug (die overigens oranje is, niet rood ??), cable cars, de Victoriaanse huisjes… Drie dingen waar iedereen meestal gelijk aan denkt bij het noemen van de mooie stad San Fran. Maar deze stad heeft veel meer te bieden! Graag neem ik je in mijn eerste blog mee naar mijn favoriete stad in de Verenigde Staten.

Tip 1: Alcatraz Alcatraz is een eiland in de baai van San Francisco waar een zwaar beveiligde gevangenis is gevestigd. Onder andere Alphonse “Al” Capone heeft hier opgesloten gezeten. In 1 woord: wow! Wat een gave ervaring. Het is even vroeg opstaan, maar een echte aanrader is om met de eerste boot naar de gevangenis te gaan. Het eiland is dan nog helemaal verlaten, waardoor een mysterieus sfeertje hangt bij het komen aanvaren. Niet bezuinigen op de audiotour, hierdoor krijg je een heel duidelijk beeld van wat zich allemaal afspeelde in de gevangenis tussen 1934 en 1963.

Tip 2: Cheesecake factory bij Union Square De lekkerste cheesecake wordt echt hier gemaakt… Of je nu gaat voor een citroensmaak of karamel zeezout (mijn favoriet!), stuk voor stuk zijn ze allemaal heel lekker.

Tip 3: Fietsen Mocht je beseffen dat in de hierboven benoemde cheesecakes gemiddeld zo’n 1200 kcal zitten, sla deze heerlijkheid dan niet over, maar stap daarna op de fiets om de calorietjes weer te verbranden. San Francisco bestaat uit verschillende wijken, waarvan een aantal heel leuk zijn om doorheen te fietsen. Of je nu over de Golden Gate brug fietst, door Chinatown of langs Fisherman’s Wharf, het is een overzichtelijke stad. Zorg er wel voor dat je sterke kuiten hebt of een fiets met versnellingen huurt, want heuvelachtig is deze stad wel! Misschien ken je Lombard Street nog van Bassie en Adriaan? Leuk om te zien, maar écht te steil om te fietsen!

Tip 4: Cable Car Museum Uiteraard mag een ritje in een cable car niet ontbreken, maar wat ik ook echt heel leuk vond, was mét de cable car naar het Cable Car Museum. Dit museum is gratis en bevindt zich in de wijk Nob Hill. In dit museum word je meegenomen in de geschiedenis van de kabeltram, waarbij veel dingen overzichtelijk zijn uitgestald en worden uitgelegd. Het museum ligt aan de energiekamer van alle kabeltrams in San Francisco, waarop je ook kunt kijken vanuit een van de galerijen.

Tip 5: Sausalito Mocht je nog ruimte in je drukke reisschema hebben, sla dan vooral Sausalito niet over. Dit plaatsje net ten noorden van de Golden Gate brug biedt gezellige artistieke straatjes om doorheen te wandelen, maar ook een schitterend uitzicht op de brug voor mooie fotokiekjes!

Ben je na het lezen van mijn blog minstens net zo enthousiast geworden als ik over deze schitterende stad? Informeer dan nu vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Voor meer informatie of een passend reisvoorstel, stuur een e-mail naar denise.vanderlaak@travelcounsellors.nl of bel me op +31 6 30 97 51 31 en dan kom ik graag bij jou langs om je wensen te bespreken!

Deel dit:

Terug Naar Boven