5 Tips voor een bezoek aan regio Vieste

Denise van der Laak on 24 June 2019

Deel dit:

Na een aantal mooie dagen in San Marino vervolgden wij onze weg in de richting van Vieste. Vieste is gelegen op de lijn van Napels, maar dan aan de Adriatische kust.

Met plezier neem ik jullie mee in de route die wij hebben afgelegd en deel ik graag een aantal tips voor deze omgeving!

Tip 1: Zorg voor een pincet in bijvoorbeeld je handtas, welke je in compartiment van de auto bewaart tijdens de reis. Niet om je ongewenste haren te verwijderen, maar om je creditcard uit een automaat te trekken. De apparaten aan de tolwegen die je van San Marino naar Vieste brengen, hebben helaas de gewoonte je creditcard zodanig ver in te slikken, dat ze bijna niet uit uit de automaten te halen zijn. Na een aantal nagels gebroken te hebben, kreeg ik de ingeving het met een pincet te proberen en dat was gelukt!

Tip 2: Ga niet af op de eerste vooroordelen die je vormt bij het zien van hotels en campings op de landtong richting Vieste. Het ziet er van buiten erg vervallen uit, maar her en der zit een mooi hotel tussen. Zelf verbleven wij in Le Ginestre Family & Wellness. Een 4-sterrenhotel gelegen te midden in the middle of nowhere. Dat we arriveerden, kreeg ik met verontwaardiging de vraag wat ik nou weer had geboekt. Maar als je door de hekken heen bent en het hotel inloopt, wow! Mooie ruime en gerenoveerde kamers, wat harde, maar fijne bedden. Een (in juni) rustig zwembad met voldoende ligbedden en een geweldige sky bar op de vierde etage van het hotel. Het ontbijt is goed, diner is lekker en typisch Italiaans, maar in verhouding prijzig en hier kun je niet met je korte broek naar binnen. Daarnaast spreken de medewerkers in het restaurant geen woord over de grens, dus probeer de “standaard” woordjes en het bestellen in het Italiaans uit je hoofd te leren.

Tip 3: Zorg voor voldoende cash, want Zuid Italië staat bekend als de “solo contatti” regio. Ofwel alleen contant geld wordt geaccepteerd. Zelfs de meeste restaurants hebben geen pinautomaat.

Tip 4: Vieste heeft een oud stadscentrum en de kustlijn eromheen kent de mooiste stranden van de regio. Voor een heerlijke pasta of pizza kun je terecht bij Ristorante Skipper aan de rand van het oude stadscentrum. Je moet wat geduld hebben, want snel zijn ze niet. Maar als je dan die overheerlijke pasta of houtovenpizza voor je neus hebt staan, maakt dat het wachten meer dan waard. Parkeren kan voor de deur voor €5 voor de hele avond (ook hier alleen cash).

Tip 5: In deze regio ligt Gargano N.P., een paradijs voor wandelaars en fietsers. Maar ook voor de toeristen zoals ik die hier niet zo van houden, is het met de auto ook heel mooi te bekijken via schitterende haarspeldbochten. Geduld is ook hier weer van belang, want dieren hebben altijd voorrang met oversteken. Zo hebben wij geruime tijd gewacht tot een ontelbaar aantal koeien van het ene naar het andere land was overgestoken en verderop ook nog heel veel geiten. Wel heel mooi de dieren zo in de vrije natuur te zien!

Deel dit:

Terug Naar Boven