Op avontuur in Tanzania....

Elize Breed Schouten on 01 November 2009

Deel dit:

Tanzania, een land vol prachtige nationale parken, ongerepte natuur, enorme kuddes wild en authentiek levende Masai-bevolking. Wereldberoemd zijn de Kilimanjaro, Serengeti en Ngorongoro. Het is maar 8 uur vliegen naar de luchthaven van Kilimanjaro en daar staat Apollo onze gids ons al op te wachten. Hij brengt ons naar Moivaro Lodge waar we de eerste twee nachten verblijven. We nemen de eerste dag lekker de tijd om te wennen aan het sfeertje en genieten van het lekkere weer en van een wandeling door het dorp: wat een andere wereld!!! De wegen in deze buurt zijn onverhard en de mensen leven in kleine hutjes en bij ieder hutje staat een koe in een heel klein hokje, ik moet daar toch altijd weer even aan wennen hoor…

De volgende morgen komt Apollo ons al vroeg ophalen om aan onze safari te beginnen, het eerste park dat we bezoeken is Tarangire National Park, een veelzijdig en dierrijk park dat verrassend weinig bezocht wordt. Naast de wilde dieren als impala’s, giraffen, olifanten en buffels zijn de prachtige vogels en baobapbomen hier erg bijzonder. We genieten…we genieten ook als we langs de Masai-dorpjes rijden om bij Tarangire River Lodge te komen. Prachtige mensen, heel kleurrijk en wat leven ze primitief! Bij onze lodge genieten we van het uitzicht vanaf onze veranda en van de stilte onder het genot van een wijntje. We kijken uit over de rivier (die helemaal droog staat nu) en over een enorme vlakte waar de Masai-mensen hun vee laten grazen. Dit is zo mooi, dit kan je niet vertellen, dit moet je gewoon beleven.

Na Tarangire National Park zijn we naar de Ngorongorokrater gereden, een prachtige rit door een schitterend landschap en altijd zie je weer die Masai’s lopen in hun rode, blauwe en paarse kleden over de eindeloze vlaktes. Voordat we bij de krater zijn, rijden we door prachtig regenwoud, weer een heel andere omgeving, met de 4WD dalen we af naar de bodem van de krater, het is ideaal dat we een chauffeur hebben, want het lijkt ons niet prettig om zelf te rijden. Bovendien hebben we zo alle tijd om de dieren te spotten en ook hier hebben we ze in grote aantallen gevonden. Prachtige leeuwen, kuddes buffels, zebra’s, nijlpaarden, olifanten en luipaarden.

Na Ngorongoro zijn we naar de Serengeti gereden, alles over onverharde wegen, een behoorlijke stoffige rit dus. Ook Serengeti is weer een heel andere omgeving, heel wijds en ruim, oneindig groot en ook weer prachtig mooi. De safari’s blijven leuk omdat de omgeving steeds anders is, maar ook omdat je steeds weer andere samenstellingen van groepen ziet. In de Serengeti hebben we heel veel leeuwen gezien, de lodge was ook weer hartstikke leuk. Mooi op ons eigen terrasje zitten en zomaar bavianen zien lopen in je voortuin, echt schitterend! Als ze maar op afstand blijven en dat doen ze.

In Lake Manyara National Park hebben we duizenden flamingo’s gezien en heel bijzondere vogels, maar ook weer olifanten, giraffen, zebra’s etc. Na 10 dagen heeft Apollo ons afgezet bij de luchthaven en zijn we naar Zanzibar gevlogen om nog even heerlijk te kunnen relaxen.

Tijdens de safari door Noord-Tanzanie heb ik gelogeerd in veel verschillende lodges om zoveel mogelijk ervaring op te doen en om jullie daarover te kunnen vertellen. Het kan vrij eenvoudig en het kan ook ontzettend luxe, het kan met een privé chauffeur en je kan het ook in groepsverband doen. We hebben ons verbaasd over het enorme aantal wilde dieren dat hier leeft in de nationale parken, echt heel bijzonder om ze van zo dichtbij te kunnen zien. Ik kan jullie veel vertellen over het leven en een vakantie door Tanzania, ook wanneer de beste tijd is om te gaan, wat de beste route is, wat goede en sfeervolle lodges zijn etc. etc. en ik zie er naar uit om een mooie reis voor jullie samen te stellen!!!

Deel dit:

Terug Naar Boven