Rondreis swingend Jamaica, Yah Mon.

Elize Breed Schouten op 13 October 2017
Een avontuurlijke rondreis over dit vrolijke en swingende eiland in de Caribbean. Prachtig natuurschoon, ruige kustroutes, authentieke vissersdorpjes en ongerepte stranden, Jamaica heeft het allemaal en nog veel meer.

Eindelijk op Jamaica, deze bestemming staat al lang op mijn bucket-list. Ik haal de huurauto op en ga op eigen gelegenheid het eiland “doen”. Alle accommodaties voor onderweg staan gereserveerd, zodat ik me onderweg geen zorgen hoef te maken over waar ik zal logeren. Ik heb gekozen voor leuke, sfeervolle accommodaties die op mooie plekken zijn gelegen. Jamaica biedt superleuke kleinschalige en luxe onderkomens, maar ook de super de luxe hotels zijn hier aanwezig.

Ik ga op weg en hoewel het rijgedrag van de Jamaicanen heel anders is dan van de gemiddelde Nederlander en bovendien wordt er links gereden, is het toch heel fijn om op deze manier Jamaica te beleven. Er is veel te doen en te zien op Jamaica en het bamboo-raften bij Melia Braco is een fantastische ervaring. In alle rust laat ik me door de overweldigende natuur varen met mijn eigen kapitein op het bamboe-vlot….wat een verwennerij!

Op weg naar Ocho Rios bezoek ik Mystic Mountain en stap in een kabelbaan om naar boven te gaan om vervolgens in een bobslee naar beneden te “roetsen”. Ook bezoek ik Dunn’s River Falls en maak een mooie wandeling langs dit enorme natuurgeweld. Er zijn mensen die ze beklimmen, een spectaculaire onderneming, dat wel, ik vind het zelf net allemaal even te heftig.

Port Antonio is de volgende bestemming en is zo mogelijk nog groener dan wat ik al gezien heb, wat is Jamaica ontzettend rijk aan natuurschoon, geweldig! Vanuit Port Antonio bezoek ik o.a. Frenchmans Cove, een mooie baai waar het heerlijk relaxen is op het strand. Ook maak ik een tochtje met een boot over de Blue Lagoon, een bijzonder mooie plek en bezoek ik de Reach Falls. Na een bezoek aan een gospel kerk, wat best indrukwekkend is, duik ik de Blue Mountains in. De wegen zijn niet allemaal even goed, maar ook hier kom ik weer veilig op mijn bestemming aan. Wat een geweldig mooie rit! Prachtige wandelingen kunnen gemaakt worden in de Blue Mountains en je kan een koffie plantage bezoeken.

En dan op weg naar Kingston, de stad van Bob Marley, een bezoek aan het museum van deze legende is naar mijn idee iets dat zeker niet gemist mag worden, ontzettend leuk en indrukwekkend! Ik vervolg mijn weg naar Treasure Beach en vind hier een geweldige locatie, waar het heerlijk relaxen is aan het strand en waar heerlijk gegeten kan worden. No worries!

De volgende bestemming is Negril: laidback, gezellig, relaxed en een prachtig wit strand! Er mag hier niet hoger gebouwd worden dan de hoogste palmboom, waardoor het een vriendelijke en knusse plek is. Negril heeft maar liefst 11 kilometerslang wit zandstrand, Seven Miles Beach genoemd. Langs het strand liggen vele barretjes en restaurantjes. Een bezoek aan Rick’s Cafe, waar van hoge kliffen wordt gesprongen en gedoken, staat natuurlijk ook op mijn programma. Terwijl een DJ daar de muziek verzorgt, wordt hier gesprongen, gedanst, gezongen en gedronken, het is hier elke dag feest!

En dan vertrek ik naar mijn laatste locatie op dit eiland: Montego Bay, waar ik alleen maar geniet van zon, zee, zwemmen, lezen, lekker eten en drinken en verder helemaal niets doen. Lekker bijkomen van een geweldige rondreis over Jamaica.

Jamaica is ook prima te bezoeken als strandbestemming, evt. op te splitsen in twee locaties. Het is geschikt voor groot en klein. Ik heb ontzettend leuke en mooie accommodaties bezocht en maak graag een mooie rondreis op maat.

Zelf heb ik deze reis gecombineerd met vier dagen New York, wat een geweldige combinatie is!

Wil je ook naar Jamaica en/of New York, bel me dan gerust op 0229-217322 of mail naar elize@travelcounsellors.nl Ik ben je heel graag van dienst!