Cyprus

Ellen van den Assem on 15 March 2016

Deel dit:

Cyprus, een vakantiebestemming die lang niet zo populair is als de Griekse eilanden of Turkije, maar net als deze bestemmingen aan de middellandse zee ligt met een mediterraan klimaat. Van alle Europese eilanden is Cyprus 1 van de meest zon zekere en warme eilanden. Ik was er zelf ook nog nooit geweest en dankzij het verkeersbureau van Cyprus werd ik in de gelegenheid gesteld om zelf het eiland te ontdekken. Ik mocht op een individuele studiereis en ik hoefde alleen maar zelf de vlucht te regelen.

Je kan vanuit diverse luchthavens naar Cyprus vliegen en op Cyprus zijn er 2 belangrijke luchthavens. Ik vloog van Charleroi naar Paphos, lekker goedkoop met Ryanair. Maar ook van bv Amsterdam zijn er diverse mogelijkheden.

Cyprus is dus een eiland in de Middellandse zee en ligt ongeveer 70km ten zuiden van Turkije. Het wordt vaak onterecht gezien als een eiland van Griekenland maar Cyprus is een zelfstandig land met een eigen cultuur en geschiedenis. Cyprus is het eiland van Aphrodite de godin van de liefde, de vruchtbaarheid en de schoonheid. Deze godin zie je veel terug in verhalen en afbeeldingen over Cyprus.

Ik zelf verbleef in Limasol, 1 van de populaire kustplaatsen en dankzij het verkeersbureau had ik een prachtig 5 sterren hotel aan zee. Een mooi strand en heerlijke tuin, een buiten en binnenzwembad, super de luxe spa en verschillende restaurants. Het eten was heel erg goed. Limasol is een leuk sfeervol stadje met authentieke pleintjes en gezellige restaurantjes. En ze vieren ook Carnaval in Limsassol, iets anders dan zoals wij gewend zijn maar super leuk om mee te maken.

Een andere populaire plek om te verblijven is Paphos, ook hier heb ik enkele mooie hotels direct aan de kust bezocht en een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden liggen in de omgeving van Phapos. De kustweg van Paphos naar Limasol is prachtig en halverwege vindt je de rots van Aphrodite, de plek waar de Godin geboren zou zijn. De uitzichten langs deze weg op de turquoise blauwe zee en indrukwekkende kliffen zijn adembenemend.

Daarnaast heb je nog Larnaca waar ook op gevlogen kan worden en deze kustplaats heeft ongetwijfeld de mooiste strandpromenade van allemaal. Het leuke van Cyprus is dat behalve de mooie zee en stranden er een prachtig gebergte in het binnenland ligt, het Troodos gebergte. Hier liggen veel mooie kloosters, heb je uitzichten over wijnvelden en bosrijke gebieden en vindt je er prachtige wandelroutes.

Cyprus is een super bestemming voor een vakantie niet te ver weg, zeker anders dan Griekenland of Turkije, natuurlijk zijn er overeenkomsten maar het is absoluut een eiland met z’n eigen cultuur, karakter en geschiedenis.

Deel dit:

Terug Naar Boven