Schilderen & Spaans leren aan de Costa de la Luz

Ellen van den Assem on 19 June 2016

Deel dit:

Zuid Spanje, de meeste van ons zijn er wel eens geweest, lekker genieten van het strand, een stedentrip naar Sevilla of zien en gezien worden in de haven van Marbella. Maar er zijn nog genoeg andere leuke dingen die je kan doen aan de Costa la Luz. Onlangs ging mijn reis naar Conil de la Frontera, een charmant kustplaatsje waar alle huizen wit zijn. Een typisch vissersdorpje aan de Atlantische kust van Anfdalusie met mooie brede stranden, gezellige strandtentjes en authentieke tapas barretjes. En het allermooiste is ik dat het nog niet overspoeld wordt met bussen toeristen, het is geen onontdekte plek maar het toerisme is nog niet massaal en vooral in het voor en najaar is het heerlijk toeven tussen alle vriendelijke locals.

De reden dat ik naar Conil ging waren er eigenlijk 2, heel lang geleden heb ik Spaanse les op school gehad Maarja dat slijt met de jaren dus eigenlijk wilde ik dat wel weer eens een beetje ophalen. Thuis elke week naar een Spaanse les te gaan vond ik niks, dan wil ik hetgeen dat ik geleerd heb ook meteen in praktijk kunnen toepassen. Dus ik ben op zoek gegaan naar een plek in Spanje waar je Spaans kan leren en zo kwam ik bij Academia Atlantika uit, een school die al meer dan 30 jaar Spaanse les geeft. Maar de hele dag 2 weken lang studeren was ook niet de bedoeling en doordat ik een beetje rond aan het neuzen was op internet kwam ik uit bij Lucienne Frijns, een Nederlandse die in Conil schildercursussen geeft, heerlijk buiten in de tuin bij haar thuis. Dit was ideaal, ik kon een weekje Spaans leren en een weekje heerlijk buiten creatief bezig zijn. Het voordeel van beide is dat de lessen en schildercursussen voornamelijk in de ochtend uren tot vroeg in de middag plaats vinden. Daarna kun je dus nog heerlijk van het strand genieten of leuke andere plekken in de omgeving bezoeken.

Ik vloog dit keer op Sevilla, nog makkelijker is als je een vlucht naar Jerez kan vinden. Vanuit Sevilla is het ongeveer 1,5 uur met de auto naar Conil. Atlantika geeft niet alleen maar les maar er worden ook heel veel leuke activiteiten georganiseerd voor alle studenten, denk aan een tapastour, een bbq of dagtrip in het weekend naar bijvoorbeeld Cadiz. Ook Lucienne pakt het super leuk aan, behalve het feit dat ze geweldige schilderijen maakt en heel goed is in het lesgeven, verwelkomt ze je 's avonds in Conil voor een welkomstdrankjes en een lekker Spaanse tapa. Op deze manier leer je meteen het dorpje kennen, krijg je de beste tips voor lekker eten en lekkere drankjes en kom je gemakkelijk in contact met andere zoals medestudenten of medecursisten van de schildercursus. Dit is natuurlijk ook ideaal als je alleen op vakantie gaat. Op deze manier heb je genoeg te doen en is er genoeg gezelligheid met gelijkgestemde, als je daar natuurlijk behoefte aan hebt.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik genoten heb, de afwisseling was zo leuk en het leren kennen van nieuwe mensen geweldig. Ik heb een heerlijke tijd gehad en kan iedereen dit aanbevelen. Zuid Spanje maar dan anders dan alleen maar bakken op het strand.

Deel dit:

Terug Naar Boven