Australië

Erik Sodekamp on 08 September 2009

Deel dit:

Iedereen moet een keer in dit land geweest zijn! Natuurlijk is het lang vliegen om er te komen, maar dat ben je door de vriendelijke Aussies, de prachtige outback, de stranden en nog veel meer mooie dingen heel snel vergeten! Ik raad ook altijd aan een stopover te maken op de heen- en/of terugweg. Dit kan onder andere in Singapore, Bangkok, Shanghai, Hong Kong, Kuala Lumpur, Osaka, Tokio, Peking, San Francisco of Los Angeles. Met een stop over van een paar dagen breek je de reis lekker op.

Het belangrijkste bij een reis naar Australië is het maken van een geschikt reisprogramma. Tenzij je drie maanden de tijd hebt, is het onmogelijk het gehele land te zien. Voor een vakantie van bijvoorbeeld drie weken zullen er dus keuzes gemaakt moeten worden. In drie weken kun je van Sydney naar Cairns reizen met als hoogtepunt het Great Barrier Reef. Ook kun je Sydney, Melbourne en Adelaide combineren met een bezoek aan de “outback” van Australië door bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan Ayers Rock en Alice Springs. Daarnaast kun je in drie weken ook een groot deel van de prachtige en rustigere westkust bekijken. Ik zal hieronder mijn hoogtepunten van de verschillende “states” en territories” beschrijven:

New South Wales: Sydney, Blue Mountains (prachtig natuurgebied), Hunter Valley (wijngebied) en de fantastische stranden ten noorden en ten zuiden van Sydney.

Queensland: Brisbane, Fraser Island (prachtig zandeiland met zoetwatermeren en mooie stranden), Whitsundays (één van de mooiste zeilgebieden ter wereld), Great Barrier Reef met vele snorkel- en duikmogelijkheden en de prachtige Atherton Tablelands bij Cairns in de buurt.

Northern Territory: Darwin, Kakadu National Park (nationaal park met mooie natuur en vele Aboriginal-rotsschilderingen), Litchfield National Park en kanoën in Katherine Gorge. En in het zuidelijk deel van de Northern Territory natuurlijk de unieke rotsformaties van Ayers Rock, de Olgas en de stad Alice Springs. Western Australia: Perth, de Pinnacles (bizarre formaties van kalksteen van soms wel 5 meter hoog), de vele wijngebieden, Ningaloo Reef, Broome en vele prachtige nationale parken.

South Australia: Adelaide, Kangaroo Island (mooie natuur en veel wildlife), de vele wijngebieden en mooie stranden.

Victoria: Melbourne, Great Ocean Road (autoroute langs de kust met allerlei mooie rotsformaties in de oceaan) en Grampians National Park.

Tasmania: Hobart, Port Arthur (oud gevangeniscomplex), Freycinet National Park en Cradle Mountain National Park. In deze parken kun je de meest fantastische wandelingen maken en genieten van de natuur.

Australian Capital Territory: gelegen in New South Wales en hier zetelt de regering in Canberra, de hoofdstad van Australië. Het is een kleine, maar interessante stad met de regeringsgebouwen en de National Gallery (museum).

Het kiezen van een geschikt reisprogramma is dus vooral afhankelijk van wat je zou willen doen en zien in Australië. Het land is geschikt voor wandelaars, avonturiers en rustzoekers. Ik help u graag bij het samenstellen van een reisprogramma door mijn eigen reiservaringen met u te delen. Daarnaast heb ik het trainingsprogramma van Tourism Australia doorlopen en mag ik mijzelf “Aussie Specialist” noemen. Hiermee ken ik vrijwel elke uithoek van het land en bent u verzekerd van een gedegen reisadvies. Als u eenmaal een keer in dit land bent geweest, komt u er zeker nog een keer terug!

Deel dit:

Terug Naar Boven