Boston en Cape Cod, USA

Erik Sodekamp on 06 September 2008

Deel dit:

Boston en Cape Cod, USA

Begin september 2008 op weg naar Boston en Cape Cod: een betere tijd om te gaan, is er niet! Het is nog steeds mooi weer met temperaturen rond de 25 graden en het grootste deel van de toeristen is al geweest. Het plan was om 3 nachten in Boston te blijven en 4 nachten op Cape Cod om daar te genieten van alle mogelijkheden die Cape Cod te bieden heeft.

Met een rechtstreekse vlucht met Northwest Airlines van minder dan 8 uur zijn we naar Boston gevlogen. In Boston verbleven we midden in de stad in wijk Back Bay in het Sheraton Boston. Vanaf deze plek was de hele stad goed te bereiken.

Boston is absoluut geen typisch Amerikaanse stad, maar is meer een combinatie van een Amerikaanse stad en Europese (Italiaanse, Portugese, Ierse en Spaanse) invloeden. Het is prima vertoeven op 1 van de vele terrassen in de wijken Back Bay en Beacon Hill of in het meer toeristische Quincy Market en de Waterfront. Op de eerste dag hebben wij de zogenaamde “Freedom Trail” gevolgd: deze route leidde ons langs alle historische en hedendaagse hoogtepunten van Boston. Op deze manier kregen wij in 1 dag een zeer goede indruk van een groot deel van de stad. Op dag 2 hebben wij Cambridge bezocht. In deze buitenwijk van Boston is Harvard University gelegen. Wij kunnen het iedereen aanraden om hier een kijkje te nemen, zowel op het universiteitsterrein als in de straten eromheen. De aanwezigheid van de vele studenten betekent veel leuke winkels, restaurants en barretjes.

In de avond volgde – voor ons honkbalfans – 1 van de hoogtepunten van deze reis: een bezoek aan het legendarische Fenway Park voor een wedstrijd van de Boston Red Sox. Tijdens een bezoek aan Boston ontkom je niet aan de gekte die heerst rond dit team. Mocht je in de gelegenheid zijn, dan is het ook zeker de moeite waard een wedstrijd van de Red Sox te bezoeken. In het stadion heerst de typische Amerikaanse sportsfeer en dat is genieten. Gelukkig wonnen de Red Sox, dus dat maakte de sfeer alleen maar beter.

De volgende dag hebben wij de huurauto opgehaald en de 130 kilometer naar Hyannis op Cape Cod gereden. Cape Cod ligt ten zuidwesten van Boston en is voor zowel de Amerikaanse als de buitenlandse toerist een zeer populaire bestemming. Op Cape Cod tref je vele stranden aan en er zijn veel buitenactiviteiten mogelijk: fietsen, wandelen, zeilen en “whale watchen”. Dit laatste was voor ons het absolute hoogtepunt van Cape Cod. Tijdens een 4 uur durende cruise hebben wij meerdere zogenaamde humpback-whales gezien. En ze waren gelukkig zeer actief en sprongen uit het water wat uiteraard mooie foto’s heeft opgeleverd. Zo'n "whale watch" kan zowel vanaf Cape Cod als vanuit Boston zelf gedaan worden.

Wij hebben verder nog een dagtocht gemaakt naar Martha’s Vineyard. Dit is een eiland op ongeveer anderhalf uur varen van Hyannis. Op het eiland tref je een aantal kleine dorpjes aan met typisch, karakteristieke huisjes waar vroeger de kapiteins woonden. Ook tref je een aantal stranden aan en leent het eiland zich zeer goed om per fiets verkend te worden. Op zowel Martha’s Vineyard als Cape Cod is het culinair zeker ook genieten met verse kreeft als hoogtepunt!

Het leuke aan deze twee bestemmingen vonden wij met name de sfeer die er heerst. Boston is door de vele Europese invloeden een mooie mix tussen Noord-Amerika en Europa. Cape Cod ligt zo dichtbij Boston dat het een ideale plek is om het stadsleven te ontvluchten en te genieten van alle mogelijke buitenactiviteiten en het lekkere eten.

Deze twee bestemmingen zijn in een week tijd prima te combineren of als onderdeel van een langere reis. Zo is dit gebied goed te combineren met de rest van New England of met een bezoek aan New York (op slechts 320 kilometer van Boston). Ik adviseer u graag over de vele mogelijkheden in deze regio.

Deel dit:

Terug Naar Boven