Dominicaanse Republiek

Erik Sodekamp on 26 January 2015

Deel dit:

Iedereen heeft wel een bepaald beeld van een bestemming en zonder het met eigen te ogen te zien, is het moeilijk om iemand te overtuigen van het tegendeel. Veel mensen denken dat het eiland niet meer te bieden heeft dan de grote All Inclusive resorts. Met die gedachte in het achterhoofd vertrokken wij met een groep collega’s richting Puerto Plata om een volle week heel veel te gaan zien van de Dominicaanse Republiek.

Onze reis begon in Playa Dorada op korte afstand van Puerto Plata. Dit is een prima uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Wij begonnen de dag na aankomst met een excursie naar Paradise Island. Een prachtige zandbank waar je het ultieme tropische gevoel krijgt. Je kunt er lekker zwemmen, snorkelen en er wordt voor drinken en vers fruit gezorgd. De boottocht inclusief tour door de mangroves is ook prachtig. Puerto Plata met haar koloniale stadshart is ook de moeite waard in combinatie met een tocht met de kabelbaan voor een prachtig uitzicht over de stad en de kust. Wij eindigden ons verblijf in deze regio met een leuke excursie naar de watervallen van Damajagua; eerst de watervallen beklimmen en dan naar beneden glijden of springen. Heel leuk! Uiteraard bekeken we ook veel hotels in de regio.

Wij trokken verder via Cabarete (leuk plaatsje met gezellige sfeer aan het strand) en Sosua richting Samana. Dit vond ik een prachtig gebied met Los Haitises National Park en Cayo Levantado. Prachtige natuur en nog mooiere stranden. Verder gingen wij hier ook paardrijden naar de waterval El Limon. Mooie ervaring in moeilijk begaanbaar terrein. Maar toont weer aan dat er zoveel leuke excursies te doen zijn. In deze regio vind je een aantal prachtige hotels en zeker niet allemaal All Inclusive. In de regio rondom Las Terrenas vind je bv. ook veel kleinschalige boutique hotels.

Na Samana reisden wij verder naar Punta Cana. Onderweg maakten wij een zeer interessante stop in de hoofdstad Santo Domingo. Wat een prachtige stad! Veel koloniale gebouwen en een leuke sfeer. Daarna richting de regio waar het toerisme het meest floreert. In Punta Cana moet je zijn voor de grote, prachtige resorts aan het lange strand. Wij keken onze ogen uit in een aantal van deze resorts. In dit gebied kun je ook prima uitgaan; zo hebben wij dat ervaren in o.a. Imagine en de mega club Coco Bongo.

Wij hebben het eiland als zeer veelzijdig ervaren. Als de tijd het toelaat, zou ik altijd proberen om op twee locaties te verblijven. Neem zeker contact op als er interesse is voor een reis naar de Dominicaanse Republiek!

Deel dit:

Terug Naar Boven