Dublin

Erik Sodekamp on 30 November 2016

Deel dit:

Ik was al eens een dagje in Dublin geweest, maar dit werd een volwaardige stedentrip van 3 dagen. We vlogen met Aer Lingus en vanaf de luchthaven ben je in een klein half uur in de stad. Dublin is een stad met een aantal hoogtepunten, maar het is vooral ook de gastvrijheid en vriendelijkheid van de Ieren die de stad erg leuk maken.

Wij maakten o.a. een tour naar Howth. Een mooi kustplaatsje op een half uur buiten Dublin. In de stad zelf deden we een tour om alles te leren over de Ierse revolutie tegen de Engelsen van 1916. En in de avond een bijzondere 'ghost' tour.

Zelf vind ik het altijd erg leuk om te fietsen in een stad. Dat kan in Dublin perfect en zo maakten wij op de laatste ochtend een leuke tour langs de hoogtepunten van Dublin aan beide kanten van de rivier, de Liffey. Deze fietstocht van ca 3uur is de perfecte manier om de stad goed te leren kennen.

Uiteraard mag een bezoek aan de Guinness brouwerij in het centrum van Dublin niet ontbreken. Het uitzicht vanuit de bar bovenin is ook top. In de avond komt Dublin helemaal tot leven. Probeer het Temple Bar district over te slaan en ga juist net daarbuiten naar de pub. Veel goedkoper en je zit meteen tussen de locals met de perfecte Ierse sfeer.

Interesse in een stedentrip naar Dublin of een rondreis Ierland inclusief Dublin? Ik help je graag bij de planning!

erik@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven