Genieten op Curaçao!

Erik Sodekamp on 20 November 2009

Deel dit:

In november 2009 kreeg ik de kans om met een studiereis naar Curaçao te gaan. Ik was daar al 12 jaar niet meer geweest, dus dit was de uitgelezen kans om het eiland opnieuw te verkennen. Op het programma stonden veel hotelbezoeken, maar ook de vele bezienswaardigheden en activiteiten werden niet overgeslagen. Curaçao heeft mij meer dan positief verrast!

Wij verbleven in het gloednieuwe Renaissance hotel in Otrabanda in Willemstad. Hiervandaan loop je zo het winkelgebied van Willemstad in met z’n vele barretjes en leuke restaurantjes. Het hotel beschikt over een aangelegd strand met “infinity pool”. Vanaf dit strand heb je een prachtig uitzicht op de cruiseschepen die Curaçao dagelijks aandoen.

Verdere hoogtepunten qua hotels waren voor mij: Kura Hulanda Hotel en Lodge, Blue Bay, Papagayo en het Avila Hotel. Wil je All Inclusive dan kies je voor Super Clubs Breezes. Het leukste aan Curaçao vond ik dat er voor iedereen wel een hotel te vinden is: of je nou van klein- of grootschalig houdt, aan het strand of in de stad, het is er allemaal! En overal heerst die leuke Caribische sfeer met gezellige barretjes en muziek! Op de stranden tref je leuke strandclubs aan zoals Zanzibar, Mambo en Hook’s Hut.

Hoewel Curaçao een perfecte bestemming is om te relaxen, raad ik iedereen aan een auto te huren en in een paar dagen het eiland te verkennen. Er zijn verschillende kleine baaien te vinden met prachtige stranden en vele mogelijkheden om te gaan snorkelen. Aan de ene kant van het eiland vind je deze rustige baaien en aan de andere kant van het eiland is de kust zeer ruig. Dit levert prachtige plaatjes op bij bijvoorbeeld Boca Table. Gigantische kliffen en een constant wilde zee maken dit gebied zeer spectaculair. Wij bezochten ook nog de kruidentuin van Dinah Veeris en een struisvogelboerderij. Beide zeer de moeite waard! Het voordeel is dat al deze bezienswaardigheden nooit verder dan circa een uur rijden van Willemstad gelegen zijn.

Absoluut hoogtepunt voor ons was het zwemmen met de dolfijnen in de Dolphin Academy Curaçao! Dit was heel bijzonder om te doen en leuk voor jong en oud. Gedurende circa 20 minuten lig je in het water en zwem je met de dolfijnen onder begeleiding van deskundige trainers. Ondertussen wordt er een DVD gemaakt en worden er leuke foto's gemaakt! Dit mag je eigenlijk niet overslaan op Curaçao!

Ik voorzie u graag van advies indien u overweegt naar Curaçao te gaan. Ik ken inmiddels vrijwel alle hotels en ook vele restaurants! Leuk is ook om een combinatie te maken met Aruba of Bonaire. Dit is vrijwel altijd makkelijk te regelen met vluchten naar het ene eiland en terug naar huis van het andere eiland. Ook de vluchten tussen de eilanden zijn simpel te regelen!

Laat u net zoals ik positief verrassen door dit heerlijke eiland met de leuke Nederlands/Caribische sfeer! Neem vrijblijvend contact op via erik@travelcounsellors.nl of 023-8922120.

Deel dit:

Terug Naar Boven