Indrukwekkend Hong Kong!

Erik Sodekamp on 27 September 2009

Deel dit:

In 2002 was ik voor het laatst in Hong Kong en nu gingen we eindelijk eens terug. Niet als bestemming op zich, maar als tussenstop van en naar Australië. Daar is het een ideale stad voor!

Op de heenreis kwamen wij rond 7.30u ’s ochtends aan en onze doorvlucht naar Cairns stond pas voor 23.40u gepland. Daarom hadden wij een dagkamer geboekt in een hotel vlakbij de luchthaven. Van de luchthaven naar het hotel rijdt een shuttlebus en het hotel zit aan een metrostation vast, waardoor je binnen 25 minuten midden in Hong Kong staat. Op de terugweg hadden wij meer tijd en kozen wij voor een hotel in Tsim Tsa Tsui (Kowloon) op het vasteland van Hong Kong. Hiervandaan is de gehele stad perfect per metro, taxi, bus en Star Ferry te bereiken.

Hong Kong bestaat uit meerdere delen, waarbij de belangrijkste en bekendste zijn: Hong Kong Island en Kowloon. Hong Kong Island is het deel waar je de meeste hoge gebouwen tegenkomt en waar het zakencentrum zich bevindt. Maar, hier tref je ook de leukste eet- en uitgaansgelegenheden in Soho en Lan Kwai Fong. Kowloon is het vasteland en hier tref je de avondmarkten en de meer toeristische gedeelten van de stad. Hong Kong maakt direct indruk wanneer de stad in zicht komt. Zoveel hoge gebouwen bij elkaar, gescheiden door Victoria Harbour. Echt fantastisch om te zien. Helemaal wanneer je de steile tram neemt naar Victoria Peak. Het beste is om dit een keer overdag te doen op een mooie dag en dan ’s avonds nog een keer om alle lichtjes te zien. Gegarandeerd mooie foto’s!

Hong Kong heeft veel te bieden: shoppen in grote winkelcentra of op de gezellige avondmarkten, de mooie cultuurmix tussen oost en west en vele mogelijkheden om de drukte te vermijden door een bezoek aan de directe omgeving van het stadsgedeelte. Aan de zuidkant van Hong Kong Island kun je aan de drukte ontsnappen door een bezoek te brengen aan een van de mooie stranden bij Repulse Bay. Heerlijk als dat kan op circa 20 minuten van zo’n grote stad!

De must do’s van Hong Kong: met de tram naar de Peak en met de Star Ferry van Kowloon naar Hong Kong of andersom. Reist u met kinderen dan is een bezoek aan Disneyland Hong Kong op Lantau Island vlakbij het vliegveld of het Ocean Park op Hong Kong Island een goede keuze.

Hong Kong is absoluut de moeite waard om voor een paar dagen te bezoeken. Ik adviseer u graag over de vele mogelijkheden van deze stad, zowel als stop over of als citytrip.

Deel dit:

Terug Naar Boven