Japan 2018

Erik Sodekamp on 22 February 2018

Deel dit:

Japan stond al lange tijd ver bovenaan mijn bucketlist en nu kreeg ik eindelijk de kans om dit fantastische land te ontdekken!

Via Istanbul vlogen wij met Turkish Airlines naar Tokio. Op het programma staan Tokio, Hakone/Mt Fuji, Takayama en Kyoto. We reizen met behulp van de vooraf geboekte Japan Rail Pass (alleen buiten Japan verkrijgbaar). Vrijwel alle treinen door het hele land vallen onder deze pas, dus ook de snelle Shinkansen. Het reserveren van een specifieke trein is niet noodzakelijk, maar als je gegarandeerd een bepaalde plek wilt hebben dan is een stoelreservering kosteloos mogelijk.

In twee volle dagen ontdekten wij Tokio en de vele verschillende wijken die de stad rijk is. De elektronicawijk Akihabara, het drukke Shibuya met het bekende kruispunt, Shinjuku, Harajuku en Asakusa met de bekende Senso-ji tempel. Elke wijk met een duidelijk ander karakter. Met de metro en trein verplaats je je makkelijk door heel Tokio. Door een nationale feestdag was de Tsukiji vismarkt helaas gesloten; een bezoek aan deze grote vismarkt moesten we dus helaas voor een volgende keer bewaren.

Na Tokio reisden wij met de 2-daagse Hakone Free Pass met trein, bergtrein en kabelbaan naar het Green Plaza Hotel. Gelegen vlakbij Lake Ashi en met prachtige “onsen” met uitzicht op Mt Fuji. Een verblijf van 2 nachten is perfect om Hakone te verkennen.

Wij reisden na 1 nacht alweer verder naar de Japanse Alpen. De reis ging vanuit Odawara via Nagoya naar Takayama. In de winter een erg mooie reis door het besneeuwde landschap. Takayama is een prachtig stadje met een mooi en goed bewaard gebleven oud centrum. Sfeervolle straatjes en mooie tempels. Het is ook prima uitvalsbasis voor andere stadjes in de regio zoals Shirakawa-go. In de winter zijn er in dit gebied ook mogelijkheden om te skiën.

Vanuit Takayama gingen wij terug naar Nagoya en met de Shinkansen door naar Kyoto. Voor mij het hoogtepunt van deze reis. Tijdens een ochtendexcursie bezochten wij Imperial Palace, het Gouden Paviljoen en Nijo Kasteel. In de middag de prachtige Fushimi Inari Taisha tempel. Bekend van de duizenden rode poorten gebouwd tegen een heuvel. Ook Kyoto zelf is erg leuk om te ontdekken met de sfeervolle geisha wijk, Gion en een leuk stadscentrum. In Kyoto wordt veel gefietst en een georganiseerde fietstour is een leuke manier om de stad te verkennen.

Ik vond Japan zeer makkelijk te bereizen. Alles staat in het Japans en het Engels aangegeven en de treinen rijden vrijwel altijd op tijd. De bevolking is erg vriendelijk en rustig en het eten is natuurlijk fantastisch.

Interesse in een reis naar Japan? Ik adviseer graag uit eigen ervaring en help je graag bij de planning.

erik@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven