Malta en Gozo

Erik Sodekamp on 28 November 2017

Deel dit:

Met een leuk en gevarieerd programma voor de boeg, vlogen wij in 3 uur met Air Malta richting Malta. In 4 dagen Malta, Gozo en Comino ontdekken!

Direct na aankomst gingen wij door naar Mdina. Deze oude stad is prachtig gelegen en is erg leuk om te bezoeken. Kleine straatjes, mooie oude gebouwen en uitstekende restaurants. Wij ontdekten Mdina per segway en dat is zeker aan te bevelen. Na een korte introductie eenvoudig te besturen voor iedereen vanaf ca. 14 jaar.

De 1e nacht verbleven wij in Salini Resort vlakbij Bugibba. Dit is een zeer comfortabel resort met een van de beste restaurants van het eiland.

Dag 2 begon met een bezoek aan een klein strandje op Malta. Daarna door richting de haven en met de speedboat naar Gozo. Onderweg een aantal mooie stops gemaakt, o.a. bij de prachtige Blue Lagoon. In november ook nog eens heel rustig! Op Gozo stapten wij in een Jeep voor een leuke tour over het eiland. Gozo is veel rustiger dan Malta en tevens groener en minder vol gebouwd. Bovendien is het een de beste duikspots van Europa. Mijn advies is om minstens 2 nachten op Gozo te verblijven in plaats van een dagtour. Terug naar Malta namen wij de normale ferry en deze doet daar ca. 25min over.

De laatste 2 nachten verbleven wij in Le Meridien St Julians. Prachtig hotel op loopafstand van veel restaurants en het uitgaansgebied van Paceville. De service in dit hotel is fantastisch! St Julians is erg toeristisch en druk, maar biedt wel voor ieder wat wils van uitstekende restaurants en hotels tot bars en clubs.

Dag 3 stond grotendeels in het teken van een bezoek aan Valletta en omgeving. Valletta is in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. Het is een kleine stad met maar 6000 inwoners, maar heel mooi gelegen met veel prachtige gebouwen. Vanuit Valletta kun je voor €2 met een traditioneel bootje de oversteek maken naar de Three Cities. Dit is zeker aan te raden. Het uitzicht vanaf het water is erg fotogeniek en de drie stadjes zijn leuk om te bezoeken. Hierna gingen wij naar het - voor mij - leukste stukje van Malta: Marsaxlokk. Leuk gelegen aan het water met terrasjes en allemaal kleine, kleurrijke bootjes in het water. De lunch bij Terrone is voor visliefhebbers zeer aan te raden! Na deze heerlijke lunch reden wij verder naar Mar Casar. Op dit wijnlandgoed wordt zowel witte als rode wijn geproduceerd en het uitzicht over Malta vanaf het hoger gelegen landgoed is prachtig.

Wij sloten de reis 's avonds af met een diner bij Rogantino's. Dit kleine, sfeervolle restaurant ligt dichtbij Mdina maar toch echt in de middle of nowhere. Echt een aanrader om hier een avond te gaan eten!

In de periode dat wij er waren (eind november) was het 4 dagen ca. 19/20 graden. Een ideale bestemming dus voor het najaar op maar 3 uurtjes vliegen. Ons viel verder op dat het prijsniveau van eten en drinken aanzienlijk lager ligt dan in Nederland. Ik adviseer je graag over een reis naar Malta en de omliggende eilanden. Het heeft veel te bieden voor zowel een relax vakantie als een actieve vakantie met bv. mountainbiken, duiken, wandelen en abseilen!

erik@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven