New York

Erik Sodekamp on 13 June 2016

Deel dit:

Het was alweer 5 jaar geleden dat ik voor het laatst in New York was. Deze keer gingen we voor 5 dagen met een vrij druk programma inclusief twee honkbalwedstrijden en een fietstour door Brooklyn.

We vlogen rechtstreeks met Delta Airlines naar New York JFK. Hiervandaan is een taxi ideaal want je betaalt een vast tarief van 52 dollar + tol en fooi. Geen gedoe dus met de prijs van de rit. Als alternatief is het ook altijd mogelijk een gedeelde of privé transfer vooraf te regelen. De reistijd naar de stad is ca. 45min tot een uur afhankelijk van de drukte. En het is een prima rit, want je ziet de indrukwekkende skyline steeds dichterbij komen.

Wij verbleven in Midtown Manhattan vlakbij Grand Central Station in hotel Westin Grand Central. Qua locatie ideaal, want veel kan lopend en anders is Lexington Ave met metrolijnen 4/5/6 op 1 straatblok gelegen. En Grand Central Station is nog geen 5 minuten lopen. Verder een perfect hotel voor een stedenreis naar New York.

Wij bezochten in het zuidelijk deel van Manhattan o.a. Greenwich Village, Soho, Meatpacking District (inclusief het leuke High Line Park) en het gebied rondom Ground Zero en Pier 17. Verder zijn we op de Top of the Rock bovenop Rockefeller Center geweest met een prachtig uitzicht richting Empire State Building en downtown naar het zuiden en richting Central Park naar het noorden. Central Park zelf bezochten wij op een zaterdagochtend toen het gezellig druk was met veel sportende mensen en veel families.

De fietstour door Brooklyn moest een hoogtepunt van de reis worden en dat is zeker gelukt. In de namiddag pakten wij de metro richting Brooklyn en werden daar opgewacht door de gids. De fietstour bracht ons o.a. door het hippe Williamsburg en de Joodse wijken van Brooklyn. Verder de hele route langs de rivier gevolgd tot aan de Brooklyn Bridge en daarna nog langs de pieren die inmiddels herontwikkeld zijn met prachtige sportfaciliteiten van beachvolleybal tot voetbal en basketbal. Tijdens de fietstour maakten wij vier leuke stops bij lokale pizzeria’s en dat maakte de tour extra bijzonder. Na ruim 6uur pakten wij voldaan de metro terug richting Manhattan.

Voor honkballiefhebbers is New York natuurlijk fantastisch. Wij bezochten wedstrijden van de New York Yankees en de New York Mets. Beide makkelijk te organiseren en goed bereikbaar met de metro. Een leuke ervaring om de Amerikaanse sportcultuur te leren kennen.

Nog een paar tips:

• Koop voor ongeveer 30 dollar een unlimited metrocard bij een wat langer verblijf. Een losse metrorit kost 3 dollar, dus je hebt de kaart er vrij snel uit en het is ook veel makkelijker dan steeds losse kaartjes kopen. Je kunt ook een kaart kopen die je kunt opwaarderen. Dat kan ook handig zijn.

• Koop vooraf een New York CITYPASS. Hiermee bezoek je vele bezienswaardigheden tegen een veel lager tarief dan wanneer je alles los zou kopen. Naast Top of the Rock, Empire State Building, 9/11 Memorial en de boot naar het vrijheidsbeeld is ook een aantal musea inbegrepen. Ik kan deze pas vooraf bijboeken.

• Boek een fietstour. Wij fietsten door Brooklyn, maar er zijn ook tours die in Manhattan starten richting Brooklyn en door Central Park.

Hulp nodig bij een stedenreis naar New York of als onderdeel van een rondreis? Ik help je graag.

erik@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven