Nieuw-Zeeland

Erik Sodekamp on 30 November 2002

Deel dit:

Dit is misschien wel het mooiste land waar ik ooit geweest ben. Ik heb tot nu toe alleen het “South Island” gezien en dat was een fantastische reis. Wij maakten een rondreis met een huurauto langs alle hoogtepunten van het Zuidereiland.

Wij begonnen in Christchurch en dat vonden wij helaas wat tegenvallen. Je kunt het eigenlijk geen stad noemen, maar meer een dorp. Wij vonden het dus ook prima om snel de huurauto op te halen om de mooiste gebieden van Nieuw-Zeeland te gaan ontdekken. Zo kwamen wij eerst terecht in Kaikoura waar je allerlei buitenactiviteiten op zee kan ondernemen. Je kunt er duiken, dolfijnen spotten en “whale watchen”. Wij reden door naar Picton in het noorden van het eiland. Vanuit deze plaats vertrekken de veerboten naar het Noordereiland. De route van Picton naar het Abel Tasman National Park werd een prachtige rit door Marlborough Sound met dichtbeboste eilandjes in zee.

Een van de hoogtepunten was het Abel Tasman National Park, waar je kunt kanoën en prachtige wandelingen kunt maken. Wij lieten ons afzetten door een watertaxi midden in het nationale park om vervolgens terug te lopen naar het punt waar we aan het einde van de dag weer opgehaald zouden worden. De natuur in dit park is echt fantastisch! Na het Abel Tasman National Park volgde het volgende hoogtepunt: Franz Josef Glacier. Hier kun je wandelingen maken op de gletsjer of helikoptervluchten maken boven de gletsjer. Na de mooie avonturen op de gletsjer zijn wij via Wanaka naar Queenstown gereden. Deze stad noemt zichzelf ook wel “The Adventure Capital of the World” en dat is zeker niet onterecht. Je kunt hier parachutespringen, raften, jetboaten, bungee jumpen en nog veel meer andere avontuurlijke dingen ondernemen. Wij zijn gaan parachutespringen vanaf 4 kilometer hoogte en dat was natuurlijk de mooiste ervaring ooit. We sprongen boven een prachtig meer in de omgeving waar ook delen van “The Lord of the Rings” opgenomen. En uiteraard staat alles op DVD als bewijs voor thuis!

Vanuit Queenstown zijn wij naar Milford Sound gereden. Dit is een mooi natuurgebied in Fiordland National Park. Milford Sound is het bekendste deel van het nationale park met mooie fjorden, watervallen, dolfijnen, zeehonden, pinguïns en nog veel meer moois om te gaan bekijken. Wij zijn met een boot het hele fjord doorgegaan tot aan de open zee. Onderweg kom je allerlei apart gevormde bergen tegen en met een beetje geluk zwemmen er het hele stuk dolfijnen met de boot mee. Ook de autorit naar Milford Sound toe is zeer de moeite waard met mooie meren en goede wandelmogelijkheden.

Na Milford Sound moesten wij langzaam weer terug naar Christchurch voor onze vlucht naar Australië. Onderweg zijn wij nog gestopt bij Lake Tekapo. Dit is een prachtig meer in weer een hele mooie omgeving. Wij hebben vervolgens de auto teruggebracht in Christchurch en hebben daar nog het International Antarctic Centre bezocht. Hier kun je veel informatie krijgen over expedities naar Antarctica die vaak vanuit Nieuw-Zeeland starten.

De reis zat er voor ons helaas op en wat vooral op is gevallen, is dat na elke bocht het landschap wel leek te veranderen. Er zijn natuurlijk grote verschillen tussen bepaalde gebieden, maar zelfs op korte afstanden zie je heel veel verschillende landschappen. Nieuw-Zeeland is een heerlijk land om doorheen te reizen met een zeer vriendelijke bevolking en ontelbare mogelijkheden om een fantastische vakantie te hebben. En vindt u het te ver vliegen, dan zijn er vele mogelijkheden om de reis te onderbreken. Dit kan onder andere met een stopover in Singapore, Bangkok, Shanghai, Hong Kong, Kuala Lumpur, Osaka, Tokio, Peking, San Francisco of Los Angeles. Een andere mogelijkheid is om een aantal dagen te verblijven op een van de prachtige eilandengroepen in de Pacific: Cook Islands, Fiji, Tahiti, Bora Bora of een ander mooi eiland. Ik help u graag om uit alle verschillende mogelijkheden een keuze te maken en op die manier een mooi reisprogramma samen te stellen!

Deel dit:

Terug Naar Boven