Prachtig Oman!

Erik Sodekamp on 29 May 2013

Deel dit:

Eind mei vertrokken we richting Oman voor een bijzondere reis naar dit prachtige land. Wij vlogen met Swiss via Zurich en Dubai naar Muscat International Airport. Nu nog een oude luchthaven, maar de nieuwe luchthaven is bijna klaar en dat wordt erg mooi. Omdat we veel wilden zien in korte tijd, werd het een erg mooie reis met veel hoogtepunten.

Na de 1e overnachting in het Shangri La Bar al Jissah Resort in Muscat vertrokken wij richting de Grand Mosque. Erg indrukwekkend om te zien. Na de moskee bezochten wij de souk in het centrum van Muscat. Hier is van alles te koop van souvenirs tot kruiden. Altijd een leuke ervaring! De middag was ter vrije besteding in het prachtige Shangri La Resort.

De volgende dag vertrokken wij al om 0700u in de ochtend met een 4WD terreinwagen richting Nizwa. Hier is de grootste geitenmarkt gevestigd. Helaas waren wij net te laat, omdat de geitenmarkt – vanwege de enorme hitte – iets eerder sloot dan normaal. Met een bezoek aan de souk en het Nizwa fort was deze ochtend alsnog erg interessant. Na een korte hotelinspectie in Nizwa, was het alweer tijd voor het volgende hoogtepunt: de Wahibi Sands woestijn! Prachtig gezicht met een colonne van 10 terreinwagens door de indrukwekkende woestijn. Ons eindpunt in de woestijn was 1000 Nights Camp. Na een fraaie zonsondergang op de woestijnduinen en een heerlijk BBQ diner, hebben we de nacht doorgebracht in tenten compleet met buitenbadkamer.

Na wederom een vroeg ontbijt op pad voor de meest spectaculaire activiteit van deze reis: dune bashen! Onze Omani chauffeurs zijn meester in het rijden in de woestijn en over de hoge zandduinen. Erg leuk om een keer te doen. Hierna was het tijd om de woestijn te verlaten en richting Wadi Bani Khalid te rijden. Deze oase is prachtig gelegen en ideaal om te af te koelen. Na deze verkoelende tussenstop reden we naar Ras al-Jinz Turtle Reserve. Dit gebied biedt bij uitstek de mogelijkheid om schildpadden eieren te zien leggen. Het hele proces waarmee dit gepaard gaat, is erg bijzonder om mee te maken. Er zijn excursies in de avond en in de vroege ochtend. Ook hier sliepen wij in tenten, zij het deze keer met iets meer luxe en comfort.

De volgende dag was alweer de laatste dag in Oman. Via enkele wadi’s reden wij terug naar Muscat. In de middag heerlijk kunnen relaxen in het mooie Al Bustan Palace Ritz Carlton hotel. Onze vlucht naar huis vertrok pas tegen middernacht dus een laatste hotelinspectie en diner bij The Chedi was de perfecte afsluiter van deze reis!

Als u op zoek bent naar een combinatie van uitstekende strandhotels en een rondreis van ca. een week dan is Oman perfect. Ik adviseer graag verder over routes, klimaat (erg belangrijk!) en de verschillende hotels.

Neem vrijblijvend contact op via erik@travelcounsellors.nl of 023-8922120.

Deel dit:

Terug Naar Boven