Sevilla

Erik Sodekamp on 19 November 2008

Deel dit:

Sevilla is misschien een wat minder voor de hand liggende bestemming voor een stedentrip naar Spanje dan bijvoorbeeld Barcelona of Madrid. Ik vind dat absoluut niet terecht, want het is echt een prachtige stad. En door de zuidelijke ligging is de kans op mooi weer ook nog eens veel groter.

Ons hotel bevond zich midden in de stad, vlakbij de twee absolute hoogtepunten van Sevilla: de kathedraal en het Alcazar. De hele stad is zeer goed te belopen, dus openbaar vervoer of taxi’s zijn bijna niet nodig. Wij begonnen onze tocht door de stad langs de rivier de Guadalquivir op weg naar Plaza de Toros, de grootste stierenvechtarena van Spanje. In deze stierenvechtarena kun je een rondleiding krijgen door zowel de arena zelf als het museum. De rondleiding duurt ongeveer een half uur en is zeer de moeite waard om te doen. Na deze rondleiding liepen wij door richting Plaza de España. Dit is een prachtig plein en de gebouwen werden gebouwd ter ere van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929.

Na dit mooie plein werd het tijd voor de hoogtepunten van Sevilla. Wij gingen eerst het Alcazar in. Dit is het koninklijk paleis van Sevilla en staat sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De mooie gebouwen en de fantastische tuinen mogen echt niet overgeslagen worden tijdens een bezoek aan Sevilla. Daarna gingen wij door naar de kathedraal van Sevilla, het grootste kerkgebouw na de Sint Pieter in Rome en St. Paul’s Cathedral in Londen. Onderdeel van de kerk is de Giralda, de bijna 100 meter hoge klokkentoren vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Tussen al deze bezienswaardigheden door zal er natuurlijk ook iets genuttigd moeten worden. En dat kan erg goed in Sevilla. Hier vindt je namelijk nog de traditionele tapasgerechten in vele leuke tapasbarretjes. Door het mooie weer zijn er overal terrassen te vinden. De flamenco-dans is in Sevilla uitgevonden, dus in de avonduren zijn er vele mogelijkheden om een flamencoshow te bezoeken.

Hoewel Sevilla als losse stedentrip zeer aan te raden is, kan het natuurlijk ook heel goed als onderdeel van een rondreis door Andalusië. Sevilla is dan te combineren met o.a. Cordoba, Granada, Ronda en eventueel de kust rondom Malaga. Wij hebben tijdens ons verblijf in Sevilla nog een uitstapje gemaakt naar Ronda. Dit is mooi dorp dat in tweeën is gesplitst is door een diepe kloof. Vanaf de brug de Puente Nuevo heb je een mooi uitzicht op deze kloof.

Ik adviseer u graag over de vele mogelijkheden in dit prachtige gebied!

Deel dit:

Terug Naar Boven