Stedentrip Madrid

Erik Sodekamp on 28 November 2008

Deel dit:

Deze bestemming stond al lange tijd op mijn lijstje en nu ging het er eindelijk van komen. Ik was al in een aantal andere Spaanse steden geweest, maar Madrid heeft toch weer een hele andere indruk achtergelaten. Madrid heeft niet de duidelijke en voor de hand liggende hoogtepunten, zoals bijvoorbeeld Barcelona. Madrid is een grote, gezellige stad met veel groen en vele mooie typische Spaanse pleinen.

Wij verbleven in een prima hotel op een minuut of vijf lopen van zowel de Gran Via als Puerta del Sol. Beide punten liggen midden in de stad, dus de meeste bezienswaardigheden konden wij lopend bezoeken. Wij gingen via het Plaza Mayor (met kerstmarkt), naar Plaza de Oriente en het Koninklijk Paleis. Allemaal erg mooie plekken. Vervolgens stond een bezoek aan de botanische tuin op het programma en daarna hebben wij uiteraard Museo del Prado bezocht. Een prachtig museum dat echt niet overgeslagen kan worden tijdens een bezoek aan Madrid. Tijdens ons bezoek was er een tentoonstelling van Rembrandt. Echte museumliefhebbers kunnen in het prachtige gebouw uren en misschien wel dagen doorbrengen!

Na het Prado zijn we de duurste winkelstraat van Madrid – Calle Serrano – doorgelopen. Alle grote merken zijn hier vertegenwoordigd. Vanaf deze straat is het maar een klein stukje met de metro naar Estadio Santiago Bernabeu, de thuishaven van Real Madrid. Hier bestaat de mogelijkheid het stadion, het veld en de kleedkamers te bezichtigen. Nog leuker is natuurlijk een verblijf in Madrid te combineren met een wedstrijd van Real Madrid of Atletico Madrid!

Ik raad iedereen aan om in ieder geval op een zondag in Madrid te zijn. Dan vindt namelijk de markt “El Rastro” plaats. Op loopafstand van het centrum is dit een gigantische markt waar je echt alles kunt kopen. Ook als je niet specifiek op zoek bent naar iets, dan is het leuk om hier een rondje te lopen. Er wordt overal muziek gemaakt en het is er erg gezellig!

Overal in Madrid tref je de typische Spaanse tapasbarretjes aan en daar eet en drink je heerlijk voor heel weinig geld. Ik vond Madrid een erg leuke stad en ik kan mij voorstellen dat het nog leuker is als het lekker weer is. Wij waren er in november, maar ik denk dat de maanden april, mei, juni en september de beste maanden zijn om te gaan.

Tips over hotels en restaurants in Madrid deel ik graag met u. Neem gerust contact op als u plannen heeft voor een stedentrip naar Madrid. Ik kan het u in ieder geval zeer aanbevelen!

Deel dit:

Terug Naar Boven