Thailand 2016

Erik Sodekamp on 13 November 2016

Deel dit:

Voor mij was het 8 jaar geleden dat ik voor het laatst in Thailand was. Op het programma stonden deze keer deels bekendere locaties, maar ook eilanden die minder vaak bezocht worden. Een perfecte combi dus.

Wij vlogen met Etihad Airways via Abu Dhabi naar Bangkok. Een leuk en druk programma stond ons te wachten tijdens de anderhalve dag die we door zouden brengen in Bangkok. Hoogtepunt was de fietstour door de kleine straatjes en over de markten van Bangkok met aansluitend een kookworkshop. Heerlijke Pad Thai en spring rolls gemaakt voor de lunch. Hierna een leuke boottour door de Klongs (kanalen) van Bangkok. En in de avond wederom op de boot maar nu een diner cruise op de Chao Praya rivier. De dag werd afgesloten op een van de vele rooftop bars van Bangkok.

De volgende ochtend vroeg op pad richting de drijvende markt, Damnoen Saduak. Behoorlijk toeristisch, maar wel een leuke ervaring. Na de markt reisden wij door naar Kanchanaburi en de River Kwai. Wij bezochten de indrukwekkende Hellfire Pass (een van de meest beruchte locaties tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn) en uiteraard de Bridge over the River Kwai. Wij verbleven in de Jungle Rafts River Kwai. Gelegen op een top locatie in de rivier, maar wel heel basic en zonder elektriciteit en warm water. Meer luxe is te vinden in de Float House. Beide erg leuke accommodaties met volop mogelijkheden om in de rivier te zwemmen en de lokale Mon gemeenschap te leren kennen. Het is zeker aan te raden om hier minimaal 2 nachten te verblijven.

Na de River Kwai bezochten wij Ayutthaya. Een heerlijke lunch in het prachtige Sala Ayutthaya hotel en daarna een bezoek aan twee tempels. Dit hele gebied rond de River Kwai en Ayutthaya en eventueel nog Khao Yai National Park leent zich perfect voor een leuke tour door dit deel van Thailand.

Via Jomtien ging onze reis verder naar het groene eiland Koh Chang. Een vrij groot eiland en op sommige delen behoorlijk toeristisch, maar geen hoogbouw en een leuke mix tussen moderne hotels en kleinschalige backpacker accommodaties. Wij verbleven in The Awa en The Dewa waarvan de laatste aan een prachtig strand is gelegen. Leuk is om een bezoek te brengen aan de waterval, Klong Plu, waar je ook kunt zwemmen om af te koelen na de wandeling van ca. 20 minuten.

Na Koh Chang met de speedboot door naar het paradijselijke Koh Kood. Hier vind je de meest prachtige stranden en het eiland is nog niet heel erg ontwikkeld. Leuke accommodaties en een stukje 'onbekend' Thailand. Ook hier is een bezoek aan de Klong Chao waterval erg de moeite waard. Voor de lunch bezochten wij een klein vissersdorpje op palen. Zeer aan te raden voor een lunch of diner met verse vis.

Vanuit Koh Kood reisden wij met boot en minibus weer terug naar Bangkok en zat onze reis er helaas weer op. Het is eventueel ook mogelijk vanuit Trat in een uurtje terug te vliegen naar Bangkok.

Dit deel van Thailand biedt heel veel mogelijkheden om een minder standaard Thailand reis te maken. Zo is het goed mogelijk om vanuit Koh Kood door te reizen naar Cambodja richting Koh Kong en Sihanoukville. En daarvan door naar Siem Reap/Angkor Wat en Phnom Penh.

Interesse in een reis naar Thailand? Eventueel in combinatie met de omliggende landen? Ik adviseer graag en samen met onze uitstekende lokale agent kan ik vrijwel alles aanbieden.

erik@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven