Thailand: Bangkok, Ko Samet en Ko Chang

Erik Sodekamp on 13 September 2007

Deel dit:

Thailand: Bangkok, Ko Samet en Ko Chang

In 2007 ging de reis richting Thailand. Dat moest er al een tijdje van komen en nu was het zover. Eerst een paar dagen in Bangkok en daarna lekker genieten van Thaise strandleven op de eilanden. In verband met het regenseizoen hebben we niet voor de zuidelijke eilanden (Ko Phi Phi, Ko Samui etc.) gekozen, maar voor de eilanden dichterbij Bangkok: Ko Samet en Ko Chang. Over het algemeen is het op deze eilanden in de regentijd iets beter weer.

In Bangkok verbleven wij in de “backpackerswijk” Banglamphu (oude deel van Bangkok) in de buurt van de bekende Khao San Road. In deze buurt vind je een aantal leuke avondmarkten en je zit op loopafstand van Grand Palace (met o.a. Wat Pra Keo – de tempel van de Emerald Buddha). Dit is een plek die je niet mag missen in Bangkok! Wij bezochten ook nog de tempel Wat Pho met de “officiële” school voor Thaise massages. Grand Palace ligt vlakbij de rivier Chao Phraya, dus meteen een uitgelezen kans om een boottochtje te maken over de rivier. Dit kan zowel een rondvaart zijn als het varen van de ene plek naar de andere plek met de watertaxi. Wij deden het laatste en stapte uit bij het beginpunt van de Skytrain en reden daarvandaan het moderne Bangkok in richting Siam Square en het grote winkelcentrum Mah Boon Krong(MBK). In dit gebied vind je heel veel winkels en het foodcourt in MBK is zeer aan te raden!

Aangezien Bangkok 24 uur per dag doorgaat, is het leuk om nog wat energie te sparen voor de avond. Zo hebben wij een avond doorgebracht in Chinatown en zijn we een avond gaan shoppen op Suan Lum nightmarket. Ongelofelijk hoe groot een markt kan zijn! Nog niet te vergelijken met de grootte van de Chatuchak-weekendmarkt buiten de stad, maar zeer de moeite waard om een avondje door te brengen.

Na alle drukte en chaos van Bangkok waren wij wel toe aan wat rust op het strand. Wij kozen ervoor om met de bus en boot naar Ko Chang (vlakbij de grens met Cambodja) te gaan. Dat duurde ongeveer 7 uur, maar het kan ook sneller met vliegtuig en bus. Ko Chang is een behoorlijk ontwikkeld eiland en je moet afhankelijk van de wensen goed weten waar je wilt zitten. Wij kozen voor een rustig strand met maar 4 hotels. Een prachtig resort, een prachtig strand en ’s avonds verse vis van de barbecue! Op het eiland kun je diverse activiteiten ondernemen: trektochten met olifanten (Chang betekent olifant!), duiken en snorkelen.

Na een paar dagen Ko Chang zijn wij verder gegaan richting Ko Samet. Dit is een klein en nog vrij onbekend eiland op ongeveer 3 uur rijden vanaf Bangkok. Het eiland is nog niet door het massatoerisme ontdekt, dus de accommodaties zijn kleinschalig en er heerst nog rust op het eiland. Op dit eiland komen vooral ook veel Thaise mensen, omdat het zo dichtbij Bangkok is gelegen en daarmee de perfecte manier is om de drukte van de stad te ontvluchten. Verder vind je hier uiteraard ook mooie stranden, waarbij je gemakkelijk van het ene strand naar het andere kunt lopen. ’s Avonds zetten de restaurants de stoelen en tafels op het strand en met sfeervolle verlichting en (wederom) eten van de barbecue is dat natuurlijk fantastisch! Ook op Ko Samet weer voldoende mogelijkheden om wat actiever te zijn: duiken, snorkelen en met een boot de omliggende eilanden bezoeken.

Na deze reis zijn wij zeer enthousiast geraakt over Thailand. Er zijn zoveel mogelijkheden en combinaties te bedenken om het land te zien. Van de drukte en chaos in Bangkok, de prachtige stranden op de eilanden tot de natuur en cultuur in het noorden (Chiang Mai) en het midden (Ayuthaya) van Thailand. Thailand is zeker ook een bijzondere bestemming vanwege de zeer vriendelijke bevolking. Het wordt niet voor niets “Het land van de glimlach genoemd’!

Deel dit:

Terug Naar Boven