West-Canada

Erik Sodekamp on 17 August 2006

Deel dit:

In 2006 gingen wij voor een mooie rondreis naar het westen van Canada. Het plan was om vanaf Vancouver naar Vancouver Island te gaan en daarvandaan door de Rocky Mountains naar Calgary. Het werd een prachtige reis door de mooiste natuurgebieden met gletsjers, meren, bergen en stranden. Met Air Transat vlogen wij rechtstreeks naar Vancouver. Wij verbleven in mooi, koloniaal hotel in het centrum van Vancouver. Dit is een stad waar ik al heel lang een keer naartoe wilde en toen wij aankwamen, wist ik weer waarom: deze stad ligt fantastisch met aan de ene kant de bergen en aan de andere kant de Grote Oceaan. De stad zelf is een samensmelting van vele culturen en dat merk je bijvoorbeeld in Chinatown. Wij hebben vrijwel de gehele stad verkend in twee dagen. Leuke dingen om te doen zijn bijvoorbeeld: een wandeling door Gastown (oudste deel van Vancouver), een uitstapje naar Granville Island met leuke terrasjes en een grote markt. Wij hebben op de 2e dag fietsen gehuurd en zijn gaan fietsen door Stanley Park. Een mooie route van ongeveer 9km voert je langs het water. Halverwege kun je nog het aquarium bezoeken of een bezoek aan het strand brengen in English Bay. Vancouver was voor ons zelfs nog leuker dan verwacht!

Na een paar dagen in de stad pakten wij de ferry naar Vancouver Island. Onze huurauto hadden wij in downtown Vancouver opgehaald en daarvandaan was het ongeveer 45 minuten rijden naar de ferryterminal. Eenmaal op Vancouver Island stonden wij meteen versteld van de prachtige natuur. De rit naar Tofino aan de westkant van het eiland was dan ook zeer de moeite waard. Tofino zelf is een erg leuk dorpje en vanuit dit dorp kun je vele buitenactiviteiten ondernemen. Wij kozen ervoor om te gaan “whale watchen”. Helaas was het juist die dag de enige dag met slecht, mistig weer en daardoor hebben wij weinig gezien. Vanuit Tofino zijn wij doorgereden naar Victoria, de “hoofdstad” van Vancouver Island. Victoria ligt er prachtig bij met mooie promenades langs het water en vele leuke restaurantjes. De meest populaire bezienswaardigheid hier zijn de tuinen van Butchart Gardens. Ook kun je vanuit Victoria tripjes maken waarbij je walvissen en orka’s gaat spotten.

Na het prachtige Vancouver Island namen wij de ferry terug naar het vasteland en reden direct door naar Kelowna. Deze stad gelegen aan Lake Okanagan is een favoriet vakantieoord voor de Canadezen. Op het meer kunnen allerlei activiteiten ondernomen worden en rondom Kelowna vind je vele wijnranken met lekkere, Canadese wijnen. Na Kelowna trokken wij verder de Rockies in en via Revelstoke kwamen wij in Lake Louise terecht. Het meer is fantastisch, maar het is er ook erg toeristisch. Leuk is om na Lake Louise nog zo’n 15km door te rijden naar boven naar Moraine Lake. Qua natuur is dit meer misschien nog wel mooier dan Lake Louise en het voordeel is dat de meerderheid van de toeristen niet verder gaat dan Lake Louise, dus het is er veel rustiger.

Vanaf Lake Louise zijn wij doorgereden naar Banff. Weer een plek die er prachtig bij ligt en waar allerlei activiteiten ondernomen kunnen worden. Wij zijn gaan kanoën op Bow River in Banff zelf en wij zijn met de gondelbaan naar boven gegaan voor een mooi uitzicht op Banff. Wij zijn naar beneden gelopen; wel oppassen voor beren! Het hoogtepunt voor ons was de Icefields Parkway. Deze weg loopt vanaf Lake Louise naar Jasper en onderweg kom je de meest fantastische natuurverschijnselen tegen: gletsjermeren, watervallen en Columbia Icefield met de gigantische Athabasca Glacier. Je kunt hier ook met speciale voertuigen de gletsjer op!

Na deze prachtige route zijn wij doorgegaan richting Calgary via het Olympic Park. Calgary is niet zo’n hele bijzondere stad. Je kunt er lekker eten en prima winkelen, maar na al die mooie dingen die wij gezien hadden, viel het ons een beetje tegen.

Als wij meer tijd hadden gehad, dan waren wij ook nog naar Jasper National Park en naar Whistler gegaan. Dat doen we een volgende keer, want één ding is zeker: hier komen wij zeker terug! Ik adviseer u graag over deze regio als u van plan bent ook zo’n prachtige rondreis te maken.

Deel dit:

Terug Naar Boven