Zimbabwe

Erik Sodekamp on 23 November 2015

Deel dit:

Met een fantastisch reisprogramma voor de boeg vertrokken we met een klein groepje via Nairobi naar Lusaka in Zambia. Na een kort verblijf in Lusaka trokken we de volgende dag richting de grens met Zimbabwe. Dit was tevens de 1e kennismaking met de Zambezi rivier. Een rivier die een groot deel van de reis de rode draad zou worden. Na de grensformaliteiten ging we per boottransfer richting Mana Pools National Park. In dit nationale park in het noorden van Zimbabwe verbleven we op drie verschillende locaties: Ruckomechi Camp, Kanga Camp en Zambezi Lifestyle. Allen verschillend qua sfeer, activiteiten en ligging maar allen met uitstekende service en top gidsen. We maakten wandel- en kanosafari’s, meerdere game drives en bij Kanga Camp hoefde je eigenlijk niet eens weg omdat het wild vanzelf naar Kanga Pan kwam (gelegen naast het Camp). Bij Kanga Camp hebben we ook een prachtig en sfeervol bush diner meegemaakt. Een bijzondere ervaring! Indien gewenst, kun je hier ook in de bush overnachten in een “sleep out deck”.

Na Mana Pools vlogen wij per spectaculaire vluchttransfer naar Changa Safari Camp bij het unieke natuurgebied van Lake Kariba. Qua natuur volledig anders dan Mana Pools. Veel speelt zich hier af op het water en tijdens een sunset cruise konden we vele krokodillen en nijlpaarden spotten. Het diner vond plaats op het “strandje” bij het Camp bij kaarslicht. Ook hier weer een fantastische service en een prachtige accommodatie. Dit minder drukbezochte gebied is zeker aan te raden voor elke reis naar Zimbabwe.

Na Lake Kariba reisden wij wederom per “bush plane” door naar Hwange National Park. Een gigantisch groot park met overweldigende natuur en ontzettend veel wild. Wij verbleven in Linkwasha Camp en het net vernieuwde Somalisa Camp. Beide zeer verschillend, waarbij Somalisa meer in Afrikaanse stijl is ingericht en Linkwasha meer in design en strakke stijl. In Hwange National Park maakten wij meerdere game drives en konden wij onder meer de Roan en Sabel antilope spotten. Verder veel olifanten bij de waterpoelen die door de droogte veelvuldig bezocht worden. Dat leidt nog weleens tot strijd zoals wij bijvoorbeeld een leeuwin weggejaagd zagen worden door een aantal olifanten.

Als afsluiter van deze reis stonden de Victoria Falls nog op het programma. Per minibus en boot reisden wij naar de Victoria Falls River Lodge. Prachtig gelegen aan de Zambezi in Zambezi National Park op ca. 15km van Victoria Falls. Omdat de lodge in het national park is gelegen, kun je hier game drives maken naast bv. een sunset cruise over de Zambezi. Een bezoek aan Vic Falls zelf is uiteraard een must en een goed wandelpad brengt je naar alle mooie uitkijkpunten. Zelfs in het droge seizoen (toen wij er waren) zeer indrukwekkend. In de directe omgeving van de watervallen kun je allerlei spectaculaire activiteiten ondernemen zoals een helikoptervlucht, raften, bungee jumpen en een tour naar Devil’s Pool (zwemmen bovenaan de watervallen).

Ik kijk terug op een ontzettend mooie reis en kan het land echt aanbevelen voor Afrika-gangers die op zoek zijn naar het “echte” Afrika en de ultieme safaribeleving mee willen maken. Qua prijsniveau ligt Zimbabwe iets lager dan bv. Botswana en Zambia. De reisplanning vereist wel wat aandacht in verband met het klimaat maar daar kan ik uiteraard uitstekend over adviseren.

Meer inspiratie nodig? Neem gerust contact met mij op. Ik deel mijn ervaringen over Zimbabwe heel graag!

erik@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven