Zuid-Afrika 2016

Erik Sodekamp on 06 October 2016

Deel dit:

Voor het eerst sinds 8 jaar weer terug naar Zuid-Afrika. Deze keer een heel ander gebied: Kaapstad, Hermanus, Sanbona Wildlife Reserve, Still Bay, Knysna en Plettenberg Bay. Het programma was veelbelovend en dat is ook helemaal uitgekomen.

Wij vlogen via Londen met British Airways naar Kaapstad. Een nachtvlucht zonder tijdsverschil dus je kunt de volgende ochtend prima met de reis beginnen. Direct na aankomst een leuke fietstour door Kaapstad inclusief bobotie en ook nog een bierproeverij. De 2e dag in de omgeving van Kaapstad was goed gevuld met bijzondere activiteiten. We begonnen de dag met paardrijden op het strand van Noordhoek en reden daarna via Chapmans’s Peak naar de Hout Bay Market voor de lunch. Daarna op pad voor wat meer avontuur: paragliden vanaf Signal Hill bij Kaapstad met de landing in Sea Point. Wat een fantastische ervaring was dit!

De volgende dag begonnen wij aan de self-drive langs de kust. Een prachtige route bracht ons via Stony Point (pinguïns) in Hermanus. Helaas waaide het te hard voor de walvis excursie, maar ook vanaf de kust hebben we de walvissen kunnen spotten. Hermanus is een leuk stadje met uitstekende accommodaties.

Na Hermanus een lange rit richting Sanbona Wildlife Reserve voor 2 nachten. Aan het links rijden waren we inmiddels volledig gewend (eigenlijk al na 5min). Wij verbleven in Gondwana Lodge en dit is een familievriendelijke lodge in Big 5 gebied. In Sanbona is het niet zo dat het wild overal maar makkelijk te spotten is. Het zijn echt game drives op zoek naar het wild en wat wij hebben gezien, was echt heel bijzonder. Witte leeuwen op 1 meter afstand van de auto..

Daarna op weg naar Still Bay voor een totaal andere beleving. Wij werden verwacht bij de Kammama’s van de Dreamcatchers Foundation. Een volle dag uitleg gehad over wat zij allemaal doen voor de lokale gemeenschap en uiteindelijk ook ons steentje bijgedragen door het schilderen van een aantal huizen. En als afsluiter ’s avonds samen gekookt met de Kamamma en bij lokale mensen thuis overnacht. Een hele bijzondere ervaring!

Na Still Bay reden wij direct door richting Plettenberg Bay voor weer een avontuurlijke excursie: snorkelen met zeehonden. Het weer was gelukkig goed dus dit was ook weer een fantastische ervaring. 20 minuten in het water tussen de zeehonden die aan m’n flippers knagen.. Hierna was het helaas tijd voor de rit naar onze laatste stop in Knysna. Dit werd een erg mooie afsluiter met een verblijf in Phantom Forest Eco Reserve en een sunset cruise over Knysna Lagoon. Zuid-Afrika is echt een heerlijk land om zelf met de auto te ontdekken. Het eten en de wijnen zijn top en het is er momenteel erg goedkoop voor Europeanen. Ik ga zeker terug!

Ook interesse in zo’n fantastische reis naar Zuid-Afrika? Ik help je graag bij het plannen van de reis.

erik@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven