Kerst in Dubai 2014

Etienne van Leur on 23 October 2016

Deel dit:

Dit jaar hadden we zin om de kerstdrukte in Nederland te ontvluchten en op bezoek te gaan bij vrienden die we overgehouden hebben aan onze tijd in Venezuela. Zij waren inmiddels overgeplaatst naar het zonnige en warme Dubai.

Een vliegticket was zo geregeld en na een overstap in Wenen kwamen we in de laat avond aan op de internationale luchthaven. Ons appartement lag aan de voet van de stam van de wereldberoemde palm. Het door Nederlanders kunstmatig opgespoten stuk land in de vorm van een palmboom waar vele luxe huizen zijn gebouwd.

Vanaf de 25e verdieping hebben we een prachtig uitzicht over de palm en zien we het megajacht van de sjeik van Dubai aan de steiger liggen.

Aangezien we liefhebbers zijn van markten brachten we in de ochtend een bezoek aan de groenten- en vismarkt waar we zo ongeveer de enige buitenlandse bezoekers waren. De marktkooplui waardeerden het dat we interesse hadden in de exotische handelswaar die er werd verkocht. De meest kleurige vissen die we thuis in aquaria vinden, diverse krabben, kreeften, schelpen en zelfs haaien werden te koop aangeboden. De groente en fruitmarkt was een ware explosie van kleuren en geuren waarbij we natuurlijk ook alles mochten proeven. Heerlijke verse dadels, vijgen, en allerlei tropische vruchten.

Bij de Dubai Creek lagen vele houten vrachtscheepjes die hun goederen vanuit onder andere India naar Dubai vervoerden. Prachtig om te zien hoe de schepen gelost of geladen werden waarbij bijna alles met hand ging. In de hitte werden koelkasten, Tv’s , airco’s en andere handelswaar op de kade gelost.

Natuurlijk moest ook een bezoek gebracht worden aan de gold souq waar in de vele goudwinkels de meest groteske sieraden werden tentoongesteld. De prijs van het goud was redelijk, maar gelukkig hebben we ons kunnen inhouden.

Langs de kustlijn staat de imposante Burj Al Arab. Dit luxueuze vijfsterren hotel heeft de vorm van een groot zeil, een groot uitstekend restaurant waar je heerlijk van een high tea kunt genieten. Het hotel herbergt een onderwater restaurant waarbij het lijkt dat je je door de glazen wand op de bodem van de zee aan het dineren bent. In de Dubai Marina kan ik als liefhebber van moderne architectuur en jachten mijn hart ophalen aan de schitterende wolkenkrabbers en megajachten die er aangemeerd liggen. Zien en gezien worden is hier het motto . Kerst zit er aan te komen en midden in de woestijn maar wel aan zee ligt het Jebel Ali Beach resort. Hier krijgen de gasten een keur aan traditionele Engelse gerechten in buffet vorm voorgeschoteld en zelfs de kerstman komt per watervliegtuig langs.

Wie Dubai zegt, zegt shopping en daarom op pad naar één van de vele winkelcentra’s. Terwijl het buiten 40 graden is wordt er binnen geschaatst op een schaatsbaan, kan je skiën op een met skiliften uitgeruste skihelling maar kan je naast winkelen ook een kijkje nemen bij het reusachtige aquarium met roggen en haaien en er kan zelfs in gedoken worden. We zijn maar een weekje in Dubai dus vlak voordat we vertrekken moeten we natuurlijk een bezoek brengen naar de top van de Burj Khalifah. De hoogste wolkenkrabber ter wereld. De top zit ongeveer op 800 meter waarbij we een schitterend uitzicht hebben over Dubai en de woestijn. Beneden genieten we van de mooie muziekshow bij het fontein en zit het bezoek er al weer op. Op het vliegveld kunnen we nog belastingvrije inkopen doen maar de Rolls Royce, Ferrari en Rolexen zijn net even boven ons budget. Een heerlijke week Dubai.

Mocht u ook zin hebben om de pracht en praal van Dubai te ontdekken, een paar dagen te shoppen, de woestijn in te gaan, of als u uw bezoek wilt combineren met Abu Dhabi of een prachtige cruise in deze omgeving maken , bel of mail me voor meer inlichtingen.

Deel dit:

Terug Naar Boven